Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη:  «Ο κορωνοϊός δεν ακυρώνει την πολιτιστική ζωή της χώρας»

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον πολιτισμό στη χώρα μας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, έστειλε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

«Η υπουργός εξήγγειλε μια σειρά μέτρων που θα ληφθούν για τον πολιτισμό, τον καλλιτεχνικό κόσμο και τα πολιτιστικά δρώμενα», αναφέρει η βουλευτής Πιερίας.

Όπως τονίζει η κ. Μάνη, η υπουργός, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα σε ανοικτούς χώρους, με παρουσία κόσμου ως το 40% της πληρότητας τους και ακριβή ταξιθεσία τόσο σε καθήμενους, όσο και όρθιους.

Παράλληλα, επισήμανε τα μέτρα πρόληψης και τους υγειονομικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, τόσο από τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους θεατές, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Πολιτισμού θα αποστείλει τα πρωτόκολλα και τις σχετικές οδηγίες στους εμπλεκόμενους φορείς και συμπλήρωσε ότι έγκειται στον κάθε διοργανωτή να αποφανθεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κάθε εκδήλωση.

Ακόμη, όπως ανέφερε η υπουργός, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, δημοτικοί πολιτιστικοί χώρου θα παραχωρούνται δωρεάν προκειμένου να διευκολύνονται όσοι επιθυμούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις σε αυτούς. 

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ