Μενού Κλείσιμο

«Ανδρών επιφανών μακριά γη… Μακεδονία»

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

Η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο ανοικτό θέατρο του πάρκου. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη σε περιοχές της Μακεδονίας και είχε τον τίτλο: «Ανδρών επιφανών μακριά γη… Μακεδονία».

Οι χορευτές του ΛΕΚ κάτω από τη σκέπη των Ολύμπιων θεών και των Μουσών των Πιερίων παρουσίασαν χορούς και λαϊκά δρώμενα στον κύκλο του χρόνου της Μακεδονικής γης. Αναβίωσαν συνήθειες, ήθη κι έθιμα από τις περιοχές:   Άσσηρος-Πυλαία   Θεσσαλονίκης   (τρύγος),   Άρνισσα   (12ήμερο

«Τζάμαρλα»),  Σέρρες (Απόκριες-Μπαμπούγερα),     Ρουμλούκι       (Λάζαρος- Πάσχα),     Δρυμός-Γουμένισσα            (θέρος)            και       Φλώρινα          (Δεκαπενταύγουστος

«κουρμπάνι»).

Στα δρώμενα συμμετείχαν και ενήλικες χορευτές της χορευτικής ομάδας του ΛΕΚ. Τους χορούς δίδαξαν οι χοροδιδάσκαλοι Αποστόλης Σκρέκας και Χαρά Αλεστά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Αποστόλης Σκρέκας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Πιπίτσα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Παπαζιώγας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Παπαζήσης, η εκπρόσωπος Β/θμιας Εκπ/σης κα. Μυράντα Παππά, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολιτευτές, χορηγοί, γονείς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το θεατράκι της πόλης.

Οι θεατές ανταμείφθηκαν απολαμβάνοντας μια παράσταση πλούσια σε ήχους, εικόνες, γεύσεις και αρώματα Μακεδονίας με εντυπωσιακά σκηνικά και αυθεντικές φορεσιές. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Τριαντάφυλλος Ασαρτζής στο κλαρίνο, Δημήτρης Ασαρτζής στο νταούλι και τα κρουστά, Χρήστος Ασαρτζής στα κορνέτα και το ακορντεόν, Δημήτρης Ψαθάς στον ζουρνά και το νταούλι και Βαγγέλης Ψαθάς στο νταούλι.

Το ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες προς τον Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κ. Θεόδωρο Παυλίδη, τους γονείς, τους χορευτές, τα μέλη και τους φίλους και όλους τους παρευρισκόμενους. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς: Χαρτοβιομηχανία MAXI, Αριστοτέλειο Φροντιστήριο, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Εδαφολογικά εργαστήρια Nature Lab, Δόμηση-Ενέργεια Tsialos, CHiCkin Καλαϊτζή, Ζαχαροπλαστείο ΠΟΔΑΣ, Battlenet καφέ, BRUNO Coffee stores, Welcome Εϊτσίδης, Νερά Διός, ΣΑΜΨΩΝ-Καζαντζίδης, DION Motors, ΤΟΥΟΤΑ Α. Πόδας, Πολυχώρος ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ, Τριανταφυλλίδου Αγλαΐα μικροβιολόγο, Χάρη Τριανταφυλλίδη οφθαλμίατρο, FYLLIANA Χαλεπλής, VELONIS Tours, Σφολιάτες γλυκά PANINI και την κα. Έφη Μπάσδρα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ