Μενού Κλείσιμο

Αγώνες υπό το βλέμμα των… Θεών

Στις 4 Μαρτίου ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Δίον 2018»

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (21.097μέτρων), διεξάγεται και ο Αγωνιστικός Δρόμος 5.000 μέτρων, αλλά και ο Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασών. Σημείο εκκίνησης και των τριών το Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Διον» 21.097 μέτρων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του έχει οριστεί για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ενώ παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξάγεται αγωνιστικός δρόμος 5χλμ καθώς και αγώνας δρόμου 1χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων. Η ακριβής απόσταση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από την AIMS.
Οι αθλητές, με αφετηρία και τερματισμό το Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου, θα τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από πέντε διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχουν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στον κόμβο Κονταριώτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο γίνεται μέσω του σχετικού ink της διοργάνωσης, ενώ το κόστος συμμετοχής, για κάθε άτομο είναι 8 ευρώ
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται άτομα με ειδικές ικανότητες, μέλη του Αδελφοποιημένου με τον «Ζευς» Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» που θα ταξιδέψουν από Κύπρο, καθώς και οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ» 2017 τιμής ένεκεν οπότε και δηλώνονται αυτομάτως.
Με τον τερματισμό τους, θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες, ενώ α βραβευθεί και ο πολυπληθέστερος σύλλογος.
Αξίζει να σημειωθεί οτι θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ η συνολική τελική κατάταξη θα εκδοθεί εντός 30 λεπτών από τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών.
Το ονόματα των δρομέων μετά την οικονομική τακτοποίηση, θα αναρτηθούν την Παρασκευή 2/03/2018 στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος
Οι εγγραφές για την απόσταση των 5 χιλιομέτρων μπορεί να είναι ομαδικές ή και ατομικές. Η συμμετοχή είναι στα 5 ευρώ και οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στο σύλλογο. 5255-069969-123 και IBAN GR 710172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος: ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «Ζευς». (Στον ίδιο λογαριασμό καταβάλλεται και η συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο)
Και σ’ αυτήν τη διαδρομή, στην εκκίνηση και κατά μήκος, καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες και άλλοι εθελοντές έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια.
Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και η σακούλα του αθλητή.

Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων
Επίσης σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια κατά τον τερματισμό τους.
Ο Παιδικός Αγώνας Δημοτικού και Γυμνασίου με θα ξεκινήσει στις 10:45
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο η υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα. Η σχετική δήλωση παραλαμβάνεται από τη γραμματεία τη μέρα του αγώνα.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής (στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 5 χιλιομέτρων) λήγει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 3 το μεσημέρι.
Χρονικό όριο του Ημιμαραθωνίου είναι οι 3 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 3 ωρών, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ