Μενού Κλείσιμο

 Αυθεντική κρητική παράδοση στο 8ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων

Περισσότερα από 1500 άτομα όλων των ηλικιών στην ετήσια γιορτή των «Σταυραετών»

Με περισσότερα από 1500 άτομα όλων των ηλικιών, που τίμησαν με την παρουσία τους το «8ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων» πλημμύρισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης.

Πλήθος μελών και φίλων, καθώς & δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων κ.α.  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» και παρέστησαν στον αυθεντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό στην καρδιά της Πιερίας, με σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνίστησαν δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής και ειδικότερα το μουσικό σχήμα των Ανδρέα Νικητάκη, Δημήτρη Μακρή, Λευτέρη Στεργιανόπουλου, σε ένα ταξίδι στην αγαπημένη Κρήτη γεμάτο τραγούδια, χορό και μαντινάδες.

Μοναδικό στιγμιότυπο  και φέτος, «η γέφυρα  Κρήτη και Πόντος», που μπόλιασε αρμονικά τις μουσικές Κρητών και Ποντίων μέσω της συνύπαρξης επί σκηνής του χορευτικού του αδελφοποιημένου ποντιακού συλλόγου Παναγία Σουμελά και του αντίστοιχου των “Σταυραετών”.

Μέσα στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών το πρόγραμμα συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες με διαρκείς εναλλαγές από ριζίτικα τραγούδια, έντονους κρητικούς ρυθμούς και γνωστές κρητικές μελωδίες.

«Με το «8ο Αντάμωμα» – θεσμό πλέον για την Πιερία οι «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώνουμε την ξεχωριστή αυτή γιορτή, με μεγάλη επιτυχία και όπως πάντα αυθεντικά. Η εκδήλωση και φέτος αγκαλιάστηκε με θέρμη τόσο από τα μέλη, όσο και από τους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου μας, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Κων/νος Μανιουδάκης.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει και δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες του προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, στους χορηγούς,  σε όλους τους εθελοντές και σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το 8ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ.

Φωτογραφικό υλικό: Αποστόλης Μοσχολούρης

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ