Μενού Κλείσιμο

4ο ΓΕΛ Κατερίνης: Οι μαθητές του τμήματος Α2 ανέβασαν στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη», αυτοσχέδια όπερα με τίτλο «Με Άξονα την Ελπίδα»

4ο ΓΕΛ Κατερίνης

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, οι μαθητές του Α2 του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης ανέβασαν στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη», αυτοσχέδια όπερα με τίτλο «Με Άξονα την Ελπίδα» στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + με τίτλο Do it With Others. Do it with Opera. (Κάντε με άλλους. Κάντε το με όπερα).

Η παράσταση ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που άρχισε πριν από δύο χρόνια με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο παραπάνω πρόγραμμα Erasmus+ με συντονιστή τη Βασιλική Όπερα της Βαλένθια (Palau de les Arts Reina Sofía).

Στο πλαίσιο του DIWO, οι μαθητές του Α2 επιλέχτηκαν για να αποτελέσουν τον «θίασο» που θα προετοιμάσει και θα ανεβάσει μια «όπερα», ένα μουσικό θεατρικό δρώμενο που θα ήταν εξολοκλήρου δικό τους δημιούργημα. Οι μαθητές εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους:  Σοφίας Τσιρώνη, Ευαγγελίας Δόλλα, Πηνελόπης Τζιώκα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν, μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι μαθητές να αναπτύξουν ικανότητες επίλυσης προβλήματος, να γίνουν καλοί ακροατές, να μάθουν να παρουσιάζουν και να στηρίζουν τις απόψεις τους, να ανακαλύψουν τις προσωπικές τους δυνατότητες, να κατανοήσουν τη συμπληρωματικότητα των ρόλων στην ομαδική εργασία και εργαζόμενοι αυτόνομα και χωρίς το φόβο του λάθους να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να επικοινωνήσουν, να εκφραστούν, να επιλύσουν συγκρούσεις, να αποφασίσουν, και εν τέλει να δημιουργήσουν μια όπερα, έργο διόλου ευκαταφρόνητο.

Η παραπάνω διαδικασία όχι μόνο συνέβαλε στη συναισθηματική ωρίμανση των μαθητών αλλά και στη σημαντική βελτίωση του μαθησιακού κλίματος και κατ’ επέκταση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε ταυτόχρονα σε 5 διαφορετικές τάξεις σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία).

Ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης

Γεώργιος Χρ. Μακρής

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ