Μενού Κλείσιμο

«21η Απριλίου-μαύρη επέτειος: Τοπική αυτοδιοίκηση και δημοκρατία»

Πρόταση εκδήλωσης με θέμα

Του Αντώνη Νταγλιούδη

Η πρώτη απόφαση της χούντας της 21ης Απριλίου 1967 ήταν η  κατάργηση των αιρετών διοικήσεων των Δήμων και κοινοτήτων και ο διορισμός «δημάρχων» και «συμβούλων»- μαριονετών. Αφού λοιπόν πλησιάζει η θλιβερή επέτειος και έχουμε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης σε ενάμιση μήνα ,θα προτείνω την διοργάνωση εκ μέρους του Δήμου Πϋδνας –Κολινδρού(και του κάθε Δήμου) μιάς ανοικτής εκδήλωσης την επόμενη Κυριακή(21-4-19) με θέμα: «21η Απριλίου-μαύρη επέτειος: Τοπική αυτοδιοίκηση και δημοκρατία» με πρόσκληση σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους.

Το πλαίσιό της θα μπορούσε να είναι:

«Η χούντα της 21ης Απριλίου 1967, οι νοσταλγοί της και οι υποστηρικτές αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή , δεν είναι απλά μια ιδεολογική τάση με συλλογική έκφραση στα πλαίσια της δημοκρατίας. Είναι συγκροτημένη  πολιτική στάση  που αποτελεί εχθρό της δημοκρατίας της ανάπτυξης, της ελευθερίας , του πολιτισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζητούμε από όλους τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους να δηλώσουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στον ολοκληρωτισμό, και σε κάθε εγκληματική οργάνωση ,όπως η Χρυσή Αυγή».

Να προσκληθούν για τοποθέτηση κατά σειρά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι υποψήφιοι σύμβουλοι και πολίτες.

Αν δεν το κάνει ο Δήμος ας το κάνουν οι Δημοτικές παρατάξεις σε συνεργασία, ή έστω όσες ,ή όποια θέλει, ή κάποιος σύλλογος.

Αν τοποθετηθούν κάποιοι υπέρ της χούντας και της χρυσής Αυγής ,απλά οι πολίτες θα το ξέρουν και θα το λάβουν υπόψιν. Αν κάποιοι δεν εμφανιστούν ,θα υπάρξει σχετική γνωστοποίηση και οι δημότες θα το αξιολογήσουν

Αν πάλι δεν γίνει μια τέτοια ,ή παρόμοια εκδήλωση τότε απλά θα είναι μια ακόμα πρόταση που την πήρε ο αέρας. Εξάλλου οι  δημοτικές παρατάξεις έχουν πολύ δουλειά αυτήν την εποχή: Μαζεύουν ψήφους και μπορεί μερικοί από αυτούς να δυσαρεστηθούν και να χαθούν…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ