Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια

 Η εταιρεία που κατά δήλωσή της (στον ιστότοπό της) θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο στα Πιέρια, είναι η ΤΕΚΑΛ ΑΙΟΛΙΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ (θυγατρική της ΤΕΚΑΛ ΑΕ). Μέτοχοι αυτής της εταιρείας, σύμφωνα με το ΓΕ.ΜΗ., είναι η ΤΕΚΑΛ Α.Ε., με πρόεδρο Δ.Σ. τον Παναγιώτη Ψαλτάκο, η ΕΝTRYWIN CORPORATION, με (κατά δήλωσή του) registrant τον Νικόλαο Παπαθανάση του Χ. και μερικοί άλλοι. Από μια μικρή έρευνα που έκανα, οι παραπάνω επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά σοβαροί και συμμετέχουν σε πολλά και μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια. Γι΄ αυτό λοιπόν μου είναι εντελώς αδιανόητο ότι επιχειρούν μια τόσο μεγάλη επένδυση στην Πιερία, με την τοπική κοινωνία απέναντι. Κι όσους κι αν ρώτησα, ικανοποιητική απάντηση δεν έλαβα. Μήπως κανείς εξ υμών γνωρίζει να μου απαντήσει ώστε να μην ζω με την απορία?


Συναυλία δημοφιλούς αοιδού, στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης, διοργάνωσε περί τα τέλη Αυγούστου, ο Ι. Ναός του Τιμίου Σταυρού και της Υπαπαντής του Κυρίου Κατερίνης. Μέγα πλήθος παραβρέθηκε, μέγα πάθος προέκυψε κατά την εκφορά των ασμάτων και πιθανόν μέγα χρηματικό ποσό να απέμεινε, μετά την πληρωμή των δαπανών, ώστε να εκπληρωθεί κι ο ευγενής σκοπός της εκδηλώσεως, που είναι η αποπεράτωση του Ναού. Ναός που θεμελιώθηκε από τον τότε Μητροπολίτη, το 2005. Έκτοτε εμπόδια υπήρξαν πολλά, κάποια συνεχίζουν να υπάρχουν (βλέπε Ι.Κ.Α.), αλλά είναι καιρός αυτά να καμφθούν και να τελειώνει το θέμα της αποπεράτωσης.


Πέρασαν χρόνια πολλά από τη μέρα που η βιοτεχνία «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», στο Σ. Σταθμό Κατερίνης, κατέβασε ρολλά, διέκοψε την παραγωγή, απέλυσε το προσωπικό και μετέφερε την δραστηριότητά της στην γειτονική Βουλγαρία. Θυμάμαι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, όταν πληρώνονταν τον μισθό τους, τόνωναν την τοπική αγορά. Αυτά τα μεροκάματα χάθηκαν και οι συνέπειες που ακολούθησαν ήταν καταστροφικές. Ελπίζω τώρα που η «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» επέστρεψε και επαναλειτουργεί, να ξαναζήσουμε μέρες του ΄80 και του ΄90. Έστω και με 50 εργαζόμενους στην αρχή.


Καυγάς μεγάλος έγινε μια Παρασκευή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, για την μίσθωση ή όχι κάμποσων στρεμμάτων δασικής έκτασης, στη θέση 5 Πύργοι στα Πιέρια, για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Η πρόταση του εισηγητή υπερψηφίστηκε από 18 δημοτικούς συμβούλους και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση. Μάλιστα κάποιοι εκ των συμβούλων της μειοψηφίας, ξιφούλκησαν μετά παρρησίας κατά της απόφασης. Όμως για να παρθεί απόφαση απαιτείται πλειοψηφία στους παρόντες, αφού όμως διαπιστωθεί η νόμιμη απαρτία. Κι εκεί η παράταξη που διοικεί δεν είχε επαρκή αριθμό δημοτικών συμβούλων. Με λίγα λόγια η συνεδρίαση προχώρησε, γιατί την νομιμοποίησαν με την παρουσία τους, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας. Που σημαίνει, κατά την δική μου ερμηνεία, κάποιοι δεν λένε την αλήθεια, κι ας διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους, για το αντίθετο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ