Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 31-10-2017

Κυριακή μεσημέρι, ήρθαν οι πρώτες φωτογραφίες από την εκδήλωση υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας. Εξ όλων των στιγμιοτύπων στάθηκα περισσότερο σε αυτή που απεικονίζει τους κουβαλητές της δάδας καθώς κι άλλους συμμετέχοντες, έμπροσθεν του Δημαρχείου Κατερίνης. Μου γεννήθηκε λοιπόν η απορία, τινί τρόπω έγινε η επιλογή αθλητών και λοιπών. Πληροφορήθηκα έτσι ότι αθλητές και συνοδοί έκαναν εγκαίρως αίτηση και σε ότι αφορά στους πρώτους τηρήθηκε η εξής σειρά: Πρώτα Ολυμπιονίκες, μετά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, και στη συνέχεια Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές και τέλος Παννεληνιονίκες. Σχετικά με τους συνοδούς αυτοί που αιτήθηκαν συμμετοχή ήταν μάλλον λίγοι και επελέγησαν. Μου λύθηκε έτσι η απορία πώς βρέθηκαν όλοι οι ευτραφείς εικονιζόμενοι στο κάδρο εκλεγμένοι και όχι.


Το γεγονός ότι οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου, κατά δήλωση του έγκυρου τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσουν τέλη Μαρτίου 2018, σημαίνει ότι οι εργασίες εκσκαφής δρόμων και λοιπές εργασίες θα ξεκινήσουν οσονούπω και θα συνεχίσουν και τον  ερχόμενο χειμώνα. Δηλαδή εντάξει το κατάλαβα ότι προφανώς λεφτά υπάρχουν, αλλά τον Θεό τον ρώτησαν αν θέλει και τον καιρό αν επιτρέπει. Ή μήπως το γεγονός ότι κάποιοι εκ των συντρόφων είναι άθεοι βοηθάει την περίπτωση;


Διαδηλώσεις μαθητών είχαμε στην πόλη χθες. Από τον ένα δρόμο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, ζήτησαν καλύτερες κτιριακές υποδομές και κάλυψη του ωρολογίου προγράμματός τους καθότι έγινε σουρωτήρι από τις τρύπες. Από τον άλλο δρόμο οι μαθητές των ΕΠΑΛ ζήτησαν να μην καταργηθούν οι ειδικότητες που αποκεφαλίζονται με απόφαση Υπουργού. Λογικά και θεμιτά τα αιτήματα εμείς ως έντυπο και στο βαθμό που περνά από το χέρι μας, τα υποστηρίζουμε. Άλλωστε η χθεσινή πορεία ήταν και μια ευκαιρία να δούμε μαθητές να παρελαύνουν αφού η παρέλαση του Σαββάτου έληξε τόσο άδοξα για πέντε παλιοσταγόνες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ