Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 31-01-2018

Στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε πιστοποίηση BLS, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Πλάγια θέση Ασφαλείας και την Αφαίρεση Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich, ενώ ανάμεσα τους ήταν και σπουδαστές του Τμήματος «Συνοδών Βουνού» του ΙΕΚ Κατερίνης.


Την πρόθεση να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία την θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε (έστω και ξώφαλα=τσα, αλλά με σαφήνεια) ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Βέβαια, το 2019 είναι μακριά και με δεδομένο τα όσα ζήσαμε πριν μερικά χρόνια, ουδείς μπορεί να «δένει κόμπο» τέτοιες δηλώσεις. Ας δούμε πρώτα τον εκλογικό νόμο που φέρνει για την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση, ας δούμε τις αλλαγές που σχεδιάζει και μετά ας επαναξιολογήσουμε τις προθέσεις του καθενός.
Από την άλλη, ουδείς γνωρίζει αν οι επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση, γίνουν με το σύστημα που θα θεσπίσει η παρούσα κυβέρνηση, καθότι, αν προηγηθούν (πράγμα πιθανό) οι βουλευτικές εκλογές, τότε είναι μεγάλο το ενδεχόμενο ο νόμος να πάει «άπατος» σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης.
Όλα αυτά, δεν ισχύουν μόνο για τις εκλογές στην Περιφέρεια (όπου καταργείται το προνόμιο της εκλογής χωρικού αντιπεριφερειάρχη χωρίς σταυρό), αλλά και για τους δήμους, όπου οι υποψήφιοι φυτρώνουν καθημερινά σαν τις μολόχες!


Καιρός ήταν να μιλήσει κάποιος θεσμικός φορέας για το τι έγινε και τι δεν έγινε σε επίπεδο σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας στο νομό. Και όταν αυτός που μιλά είναι και (κυβερνητικός) βουλευτής τότε αποκτά μεγαλύτερη σημασία, ενώ οι απαντήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις κατά κόρον η απάντηση είναι «έβγαλαν οι βουλευτές κονδύλια για αντιπλημμυρική προστασία και δεν τα πήραμε;» το οποίο φαινομενικά μπορεί να φαίνεται λογικό, ωστόσο δεν έχει στέρεη βάση.


Λυσάξαν οι ΑΝΕΛ (και τα μέσα της διαπλοκής) με τον Παπαδημούλη και την απόφασή του να ρουφιανέψει («στεγνά» κατά πως λένε και στο στρατό) στους «Γερμανούς» όσους βουλευτές και ευρωβουλευτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία.
Εντάξει, ούτε φορούσε κουκούλα φορούσε ο Παπαδημούλης, αλλά ούτε και όσοι συμμετείχαν πήγαν κρυφά…


Είδα προχθές στην τηλεόραση τον (πρώην) «Περιφερειάρχη της καρδιά μας», χωρίς στολή του Ζορό και τρόμαξα να τον γνωρίσω!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ