Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια 3007

Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης που είχε πέσει σε χαράδρα στον Όλυμπο. Από χθες το πρωί στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ειδοποιηθεί στις 9.50 το πρωί από άλλον ορειβάτη ότι άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε δύσβατο σημείο με γκρεμούς και χαράδρες, κοντά στην κορυφή του Μύτικα.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ αργότερα στην περιοχή μετέβη πενταμελής ομάδα πυροσβεστών από το Λιτόχωρο Πιερίας, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, όπως και εξαμελές κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.

Να κάτι τέτοια περιστατικά σημειώνονται και καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα αποτελέσματα των «συσκέψεων επί συσκέψεων» δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού στην πράξη (για να μην πω τίποτα) λίγα πράγματα κυλάνε…


Αλλάζουμε, δυναμώνουμε, προχωράμε είναι το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ (παύλα) Προοδευτική Συμμαχία.

Καλό το «δυναμώνουμε», καλύτερο το «προχωράμε», αλλά αυτό το «αλλάζουμε» πού κολλάει;

Σε τι αλλάζει δηλαδή; Και τέλος πάντων «αμάν» είπαν μέχρι να αλλάξουν την Ευρώπη τώρα που το κατάφεραν αλλάζουν οι ίδιοι;


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας που για μια ακόμη χρονιά συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο, η Π.Ε. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης. Ήδη το 70% των χώρων που είναι προς διάθεση για τους εκθέτες έχει καλυφθεί από συμμετοχές και σ’ αυτό σίγουρα βοηθάει το φθηνό κόστος, το οποίο πετυχαίνεται από την οικονομική συμμετοχή όχι μόνο του Επιμελητηρίου, αλλά της Περιφέρειας και του Δήμου.

Χθες οι συνδιοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στο ΕΒΕ και παρόντες ήταν ο οικοδεσπότης Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επανέφερε το αίτημα για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην περιοχή της Ανδρομάχης. Το αίτημα το είχε καταθέσει και πέρυσι, έγινε αποδεκτό, αλλά ουδέποτε προχώρησε.

Δεν ξέρω αν έχει αξία, αλλά την ιδέα δημιουργίας εκθεσιακού χώρου την υποδέχθηκαν με θέρμη και η αντιπεριφερειάρχης (η οποία μάλιστα αναφέρθηκε και στα βήματα που προτίθεται να κάνει για την υλοποίηση της ιδέας), αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Το τι θα γίνει, το εάν θα προχωρήσει η ιδέα και αν κάποια στιγμή θα δούμε μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην Ανδρομάχη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω. Πάντως και οι τρεις θεσμικοί φορείς, δεσμεύτηκαν ότι από τον Σεπτέμβρη (όταν και τα νέα συμβούλια σε Δήμο και Περιφέρεια αναλάβουν καθήκοντα) θα το συζητήσουν.


Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου θα ορκιστεί τελικά ο νέος δήμαρχος Κατερίνης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αποκάλυψε χθες ο Κώστας Κουκοδήμος. Η ορκωμοσία θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (και όχι στο Συνεδριακό Κέντρο) και από ότι πήρε το αυτί μας, δεν αποκλείεται παρόντες να είναι και… υπουργοί!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ορκίζεται και το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ μια εβδομάδα πριν θα γίνει η ορκωμοσία των δημάρχων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ