Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα……τέτοια λόγια!!! 30-01-2018

Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν συνήλθε η γενική συνέλευση του συλλόγου που φέρει το όνομα «Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου» ή κατά το συνηθέστερο «Αλεξάνδρειο Ίδρυμα». Τότε είχε προαποφασιστεί, πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου να διοριστεί από την Ανωτάτη Αρχή, ο παγκοσμίως άγνωστος, τότε, κ. Διονύσιος Πασχάλης εκ Καρίτσας Πιερίας ορμώμενος, κατά δήλωσή του ευεργέτης. Έκτοτε το «Αλεξάνδρειο», από οντότητα που παρήγαγε πολιτική, που παρενεβαίνε υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και το τεκμηρίωνε με εκθέσεις και άλλες πρωτοβουλίες, οντότητα που τήμισε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξέπεσε στο επίπεδο ενός εκ των πολλών πολιτιστικών συλλόγων του νομού. Η επιλογή του προέδρου του τότε Δ.Σ. καθώς και η πολιτική χάραξη του ιδρύματος, δηλαδή η απόλυτη απομάκρυνση από το Εθνικό ζήτημα, πιστεύω ότι ήταν εσκεμμένη και είναι αποκλειστική ευθύνη της κ. Νίνας Γκατζούλη. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος. Όλα αυτά τα γράφω γιατί η εν λόγω κυρία Γκατζούλη πρωτοστατεί στην διοργάνωση του συλαλλητηρίου της Αθήνας για την Μακεδονία. Μάλιστα εμφανίστηκε στην εθνική τηλεόραση και ξιφούλκησε υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Σε αυτή τη περίπτωση θεωρώ ότι ισχύει το παλιό μότο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», «Ένοχος ή Βλαξ».


Το Σάββατο το μεσημέρι στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, κάμποσες δεκάδες μέλη της Ε.Συ. – Αρτέμης Σώρρα, αφού απώθησαν τον φύλακα του χώρου, οργάνωσαν τελετή προσεπίκλησης των θεών. Αστυνομική δύναμη παρεβρέθη στο χώρο αλλά δεν επενέβη. Παραθέτω εν συνεχεία κομμάτι συγγράμματος που εγχαρτώνει μέρος των εντυπώσεων συμμετεχούσης.

«Ξεκινήσαμε για τον ιερό τόπο -το Δίον- όπου πολεμιστές και μη, μικρά παιδιά, γονείς και ηλικιωμένοι, βρεθήκαμε να συμμετέχουμε σε ένα δρώμενο, από αυτά που μόνον η Ελλήνων Συνέλευσις φέρνει, ξυπνώντας μέσα στους Έλληνες μνήμες για την ιερή καταγωγή τους και συνδέοντάς τους με το παρελθόν και τους προγόνους.

Η μέρα, ηλιόλουστη και ζεστή, προμήνυε πως η εμπειρία θα ήταν μοναδική! Αμέτρητοι Έλληνες κατέκλυσαν τον ιερό χώρο… αγκαλιές, φιλιά, ελληνικοί χαιρετισμοί με σφιχτά χέρια, γέλια, χαρούμενες φωνές, σου δημιουργούσαν μια εσωτερική χαρά, μια ευεξία, ένα μοναδικό συναίσθημα από αυτά που μόνον οι Έλληνες στην Ελλήνων Συνέλευσις νιώθουμε, όταν συναντιόμαστε έχοντας κοινό στόχο και σκοπό!

Ποτάμι οι Έλληνες, ξεκινήσαμε για το σημείο όπου θα λάμβανε χώρα το δρώμενο. ΟΙ κύκλοι σχηματίστηκαν γρήγορα και η φωνή του Μενεγή αντήχησε λέγοντας:

«ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ….ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ….ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!!.» Τα λόγια του έφτασαν σε μένα σαν κύμα , το παρελθόν ξαφνικά συνάντησε το παρόν και μια παράξενη ανατριχίλα συγκίνησης και δέους με συνεπήρε! Στα μέσα της επίκλησης βγήκα για λίγο από τους κύκλους κι εκεί με περίμενε μια έκπληξη….

……………………………………………………………………………………………………………………….»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ