Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 29-11-2018

Αν δεν υπάρχει φώτο του «αιρετού» δίπλα στο υπό εκτέλεση έργο (όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό), είναι σαν να μην έγινε ποτέ

Γλάστρες, φυτά, δέντρα, μοντέλα εντός…


Η κήρυξη απεργίας με την κατάθεση του προϋπολογισμού, αποτελεί πλέον παράδοση, όπως οι καταλήψεις σχολείων τον Οκτώβριο, οι αγροτικές κινητοποίησεις τον Γενάρη και ο οβελίας το Πάσχα! Μεταξύ μας, από τις παραπάνω παραδόσεις προτιμώ του οβελία…


Η μείωση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα! Ουδέποτε ο Τσίπρας θα έκανε κάτι τέτοιο, διότι όπως είπε κάποιος, κάπου, κάποτε, «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος. Δεν διορθώνεται, καταργείται». Με λίγα λόγια, έχει καταργηθεί από τον Γενάρη του 2015…


Αυτό που προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις αποφάσεις σχολείων για καταλήψεις λόγω της διαφωνίας των μαθητών στην συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να το κοιτάξουμε. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε ακτιβιστικές αντιδράσεις εφήβων με όρους «μεσήλικα». Ε δεν είναι έτσι!

Και στο κάτω-κάτω, αντι να κατηγορούν κάποιοι τους μαθητές ότι μπαίνουν στο «άρμα της Χρυσής Αυγής», προτιμότερο θα ήταν να αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες της αντίδρασης. Και εννοείται ότι και οι μαθητές πρέπει να έχουν άποψη.

Ως προς τις ίδιες τις καταλήψεις, από θέση είμαι αντίθετος, ωστόσο επειδή συμμετείχα στις καταλήψεις του 1991, ακόμη έχω στη μνήμη μου γονείς, να πηδούν τα κάγκελα και ως συνεπείς αγωνιστές του (τότε) κραταιού ΠΑΣΟΚ να καθοδηγούν το «κίνημα» και τους μαθητές.

Πάντως στην περίπτωση των φετινών καταλήψεων, οι ΣΥΡΙΖΑίοι αντιδρούν ολίγον σαν ΠΑΟΚτσήδες, όταν ακούν για… Πειραιά! Στην πυρά!


Για την ήττα έφταιγε ο Άγγελος! Στη νίκη πρωτεργάτης ήταν ο Ηλίας… Τέτοια «αυτο-αγιογραφία» ούτε ο Νάρκισος δεν θα μπορούσε να κάνει για το πρόσωπό του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ