Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 29-01-2020

 

1

Και εκεί που λες (ή νομίζεις) πως κάτι πάει να γίνει σ’ αυτόν τον τόπο, «τσουπ»! έρχεται ένας «πολιτικός εγκέφαλος» και σε προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας ότι ζούμε στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»

 

 

2

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία (και τέθηκε εκτός «ευρωβουλευτικής» ομάδας) ο Θοδωρής Ζαγοράκης, επειδή αντέδρασε (ιδιαίτερα σκληρά) στις «επιλογές» του Λευτέρη Αυγενάκη.

Μια φορά πήγε να κάνει «πολιτικό τάκλιν» ο αρχηγός (της Εθνικής) και πήρε κόκκινη κάρτα και μάλιστα από τον Κυριάκο! Και να πεις ότι δεν ήταν πετυχημένο; Καθαρά, μόνο μπάλα βρήκε! Ο άλλος ήταν «θεατρίνος» και ξεγέλασε τον ρέφερι!

 

 

3

Η τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση για να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ (και δευτερευόντως την Ξάνθη) από τον (απευθείας) υποβιβασμό (αν τυχόν γίνει δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), ακολουθεί την «πάγια τακτική» κάποιων διαιτητών, που επιχειρούν να διορθώσουν το «λάθος» με άλλο «λάθος».

Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση διαπράττει «απρέπεια» (τουλάχιστον) έναντι του ποδοσφαίρου και των κανόνων του παιχνιδιού. Αν αυτό προβλέπει ο νόμος (υποβιβασμό) αυτό είναι το πρέπον να γίνει εφόσον γίνει αποδεκτή η σχετική εισήγηση. Δηλαδή, αύριο, μεθαύριο (και μιλώντας υποθετικά) αν βρεθεί ένας παράγοντας (πάντα υποθετικά μιλάω) που εμπλέκεται σε στημένα παιχνίδια ή έχει συστήσει συμμορία για να λυμαίνεται το ποδόσφαιρο, ή (υποθετικά πάντα) έχει κλείσει το μάτι σε χουλιγκάνους να ξυλοφορτώσουν διαιτητή και ο νόμος προβλέπει υποβιβασμό, θα μπορεί μια κυβέρνηση να τον «απαλλάξει» με «έναν νόμο, ένα άρθρο»;

Και αν αυτό μπορεί να γίνει σήμερα για τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη, γιατί δεν μπορεί να γίνει αύριο για την Παναχαϊκή, τη Λάρισα, την ΑΕΚ,  τον ΠΑΟ ή τον Ολυμπιακό;

 

 

4

Καλό είναι, αν η αθλητική δικαιοσύνη αποδεχθεί την εισήγηση της ΕΕΑ να σκεφτεί καλά πόσους βαθμούς θα αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ (διότι όπως είπαμε υποβιβασμός πλέον δεν προβλέπεται).

Οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν πρέπει να «χτίζουν» ξεκάθαρη διαφορά υπέρ του σημερινού δεύτερου και με σιγουριά να «χρίζουν» πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι να παίζουμε με αυτά και να ξαναβάζουμε δύσκολα στον υπουργό! Δεν χρειάζεται και τον Μάιο να «χολοσκάζει» για το πώς θα πάει το πρωτάθλημα στον Πειραιά!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.