Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα.. τέτοια λόγια.. 29/01/2019

Η γενιά των 700 ευρώ (το 2008) «έκαψε» τη μισή Αθήνα. Σήμερα ο κατώτατος μισθός (αν κάποιος είναι δηλωμένος πλήρους απασχόλησης και όχι με 4ωρης που δουλεύει 10ωρο) θα φτάσει τα 650 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Τρελό πανηγύρι λέμε!


Για αύριο Τετάρτη ορίστηκε η ακροαματική διαδικασία για τους εννέα συλληφθέντες των επεισοδίων της Παρασκευής έξω από το σπίτι της βουλευτού Μπέττυς Σκούφα.

Όσο για τους τέσσερις που συνελήφθησαν την πρώτη βραδιά των επεισοδίων, αυτοί θα δικαστούν στις 6 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί, ότι συνελήφθησαν και οχτώ ανήλικοι για τους οποίους ακολουθείτε διαφορετική διαδικασία, καθώς και ένα άτομο το οποίο θα απολογηθεί στον ανακριτή καθώς εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό, πράξη που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αφού ο ίδιος φέρεται να συνδέεται με ρίχη μολότοφ…

Πάντως χθες, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κατερίνης, είχαν σπεύσει αρκετοί μαθητές οι οποίοι προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, υπό το διακριτική παρακολούθηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν «δεξιάς και κεντροδεξιάς» προέλευσης πρόσωπα που επιχειρηματολογούν (ή σχεδόν επιχειρηματολογούν) υπέρ όσων επέλεξαν να κάψουν, να προπηλακίσουν και να μετατρέψουν σε κόλαση δυο βράδια σημεία της πόλης με το πρόσχημα της «αγανάκτισης» δεν με εντυπωσιάζει. Είναι γνωστό, ότι θέσεις αρχής του καθενός έχουν σημείο εκκίνησης την πολιτική αφετηρία. Απλά καλόν είναι στα επόμενα επεισόδια που θα γίνουν από τα «αγαπημένα παιδιά της αριστεράς», να λουφάξουν και να μην μιλήσουν.


Πολλές φορές την έχω πατήσει με τις επιλογές μου στην κάλπη, σε επίπεδο προσώπων, οπότε αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτικός (και εφιστώ και την δική σας προσοχή)

Πλέον πριν κάνω την επιλογή, μεταξύ των πολλών και άξιων υποψηφίων θα τους καλέσω να μου απαντήσουν με το θάρος της γνώμης τους, σε ένα ουσιαστικό, καίριο ερώτημα που επί εβδομάδες πέρυσι τέτοια εποχή δίχασε την Ελληνική κοινωνία: «Ήταν ή δεν ήταν κανονικό το γκολ που πέτυχε ο Βαρέλα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα;» Και προσέξτε τι θα απαντήσετε, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να βγείτε στη σέντρα!


Χωρίς σχόλιο:

«Πλάτη» στο ΜΛ-ΚΚΕ γυρίζει το ΚΚΕ(μ-λ), ξεκαθαρίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές προτίθεται να κατέβει μόνο του, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που τα δύο κόμματα είχα προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία.

«Η εκλογική συνεργασία των δύο οργανώσεων σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο», εκτιμά το ΚΚΕ(μ-λ), με το ΜΛ-ΚΚΕ να κάνει λόγο για «μια αρνητική εξέλιξη η οποία θα σκορπίσει κλίμα απογοήτευσης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που είδε και εξακολουθεί να βλέπει με θετικό τρόπο την κοινή μας προσπάθεια»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ