Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια! 28-06-2019

Όλο το προηγούμενο διάστημα (και εννοώ εκείνο που προηγήθηκε των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών) κάναμε λίγο τα «στραβά μάτια» για τα όσα «στραβά» αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Η αλήθεια είναι, ότι «αποσιωπήσαμε» θέματα μικρά (ιδανικά όμως για να διογκώνονται κατά την προεκλογική περίοδο), αποφεύγοντας να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης (κόντρα σε όσους τελικά έριξαν κηροζίνη…).

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν όμως παρελθόν οπότε, ας επιστρέψουμε στα «μικρά» για κάποιους, αλλά ιδιαίτερα σημαντικά για κάποιους άλλους συνδημότες μας οι οποίοι βλέπουν αντί ένα (σωστό) έργο να βελτιώνει τη ζωή τους, αυτό να την κάνει δυσκολότερη.

Τις φωτογραφίες του θέματος, έστειλε αναγνώστης-κάτοικος της οδού Λαχανά. Πριν 4 μήνες, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν την κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή, χωρίς αυτή να ολοκληρωθεί (ακόμη). Τα πεζοδρόμια έγιναν στην κυριολεξία «πράσινα», ενώ λόγω της δουλειάς (που δεν τελείωσε ποτέ, αφού έμεινε στη μέση), ούτε οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε στις πυλωτές τους!

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα άνοιξαν συγχρόνως πολλά μέτωπα «έργων» (για να μην μιλήσουμε για το πάρκο επί της Τερζοπούλου), αλλά αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τον δημότη που ταλαιπωρείται αδίκως λόγω κακού(;) προγραμματισμού.

Για την ιστορία να πούμε, ότι τα συγκεκριμένα «πράσινα» και πλούσια σε άγρια βλάστηση» πεζοδρόμια, είναι απέναντι από το πατρικό του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου… Αν δεν… συντόμως, τα παράπονα στο δήμαρχο μετά την 31η Αυγούστου!


Ένα (από τα πολλά που λαμβάνουμε καθημερινά) mail μου προκάλεσε εντύπωση, καθώς «αναπόλησα» παλιές καλές εποχές του «καταλληλότερου», τότε που τέτοια ευχαριστήρια «πέφτανε βροχή» στην περιοχή μας, ακόμη και αν άλλαζαν μια «μπαταρία» (ή αλλιώς βρύση) σε τουαλέτα δημόσιου κτιρίου…

Μας προωθήθηκε λοιπόν το εξής καταπληκτικό ευχαριστήριο: «Ευχαριστήριο μήνυμα έλαβε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Παράκτιας Επαγγελματικής Αλιείας Δ. Λέσβου «Ο Άγιος Νικόλας». Ο λόγος είναι η αναστολή έκδοσης αδειών μονάδων υδατοκαλλιέργειας στον κόλπο της Καλλονής με έγγραφο του ΥπΑΑΤ από την 22α Μαΐου 2019.

Οι αλιείς ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό «για την έμπρακτη συμβολή του στην προσπάθειά μας για την διάσωση του κόλπου της Καλλονής και την απαλλαγή του από τις επιζήμιες οστρακοκαλλιέργειες, στις οποίες ατεκμηρίωτα δίνεται δυνατότητα χωροθέτησή τους εντός του ευαίσθητου περιβαλλοντικά και μοναδικής φήμης κόλπου της Καλλονής Λέσβου.»

Για την ιστορία να πούμε πως ούτε εκείνους εκείνης της εποχής τους έσωσαν τέτοια «λιβανιστήρια».

 


Οργανωθείτε λίγο με τα «παχνιδάκια δισταυρίας» διότι βλέπω την ιστορία να επαναλαμβάνεται και τα «σιγουράκια» να μένουν μόνο με την όρεξη…

Και μην ξεχνάτε, ότι ο (λεγόμενος) δεύτερος σταυρός είναι αυτός που σε βγάζει πρώτο!


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ