Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 28-01-2020

1

Δεν είναι μόνο «μαύρη η νύχτα στα βουνά» (για χιόνι στους κάμπους, ούτε λόγος), αλλά και σε σημεία μέσα στην πόλη.

Και όταν αυτό το σκοτάδι κυριαρχεί σε πλατείες (δενδροφυτεμένες και με παγκάκια) τότε πολύ εύκολα η πλατεία μετατρέπεται σε «τόπο φιλοξενίας» άλλων δράσεων και δραστηριοτήτων.

Εδώ και μήνες έχει ολοκληρωθεί η πλατεία στο άλσος των Κοκκινοπλιτών (επί της Τ.Τερζοπούλου), αλλά οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να συνδέσουν το ρεύμα στα φωτιστικά της. Αυτό είναι αρκετό να την κάνει μη «προσπελάσιμη» τις ώρες που σκοτεινιάζει για περιοίκους και περαστικούς. Και όλο αυτό, κρατά για μήνες και ουδείς (από τον Δήμο) όπως αναφέρουν κάτοικοι της πέριξ πλατείας, ενδιαφέρεται.

Πάντως έως ότου κινητοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία, καλόν είναι οι περαστικοί από την πλατεία να κρατούν και φαναράκι…

Αν όλα όμως λειτουργούν άψογα και δεν ανάβουν οι λάμπες, ρίξτε μια ματιά και στο ρελέ! Ποτέ δεν ξέρεις!

 

 

2

Αύριο ξεκινούν τα φετινά «Φώτια» που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Όμως η φετινή διοργάνωση, είναι διαφορετική των προηγούμενων. Είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε οι εκδηλώσεις να μην μείνουν σε έναν «στενό θρησκευτικό πλαίσιο» (ούτως ή άλλως γίνονται με αφορμή την γιορτή του Αγίου Φωτίου), αλλά να «ανοίξουν» σε όλο τον κόσμο, άσχετα την απόσταση που διατηρεί ο καθένας μας με την Εκκλησία.

Από καιρό φάνηκε πως κάτι αλλάζει στο θεσμό και συγκεκριμένα από τότε που ο Μητροπολίτης αποφάσισε να ορίσει Καλλιτεχνική Επιτροπή και να επιλέξει πρόσωπα πέρα από τον «στενό κύκλο» της Εκκλησίας.

Πρόκειται για ένα «ρίσκο», αλλά αν κρίνουμε από το φετινό πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις μάλλον θα βγει σε καλό.

Ευτυχώς η (τοπική) Εκκλησία, έχει όλες τις δυνατότητες να υποστηρίξει το εγχείρημα, χωρίς να χάσει τον «χαρακτήρά της» και χωρίς να επαναπαυτεί σε μια «φθίνουσα εσωστρέφεια»

 

 

3

Κλασική αποθηκούλα δημόσιας υπηρεσίας, που ενίοτε μπορεί να χρησιμεύει (ή να χρησίμευε μέχρι πρόσφατα) για καπνιστήριο! Με τόση σκόνη, ο καπνός του τσιγάρου, φαντάζει βάλσαμο. Επιπλέον, πρόκειται για αρχειοθέτηση την οποία κανένας χάκερ δεν μπορεί να «προσβάλει». Ίσως μόνο ο Μίκυ Μάους και οι λοιποί αρουραίοι της πέριξ περιοχής

 

 

4

Την μνήμη των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών από τους Ναζιστές, τίμησε με μια λιτή εκδήλωση χθες ο Δήμος Κατερίνης. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Ιερατικό συλλείτουργο και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

Αυτός ο τόπος (και δεν εννοώ μόνο την Πιερία) είναι γεμάτος ήρωες…

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ