Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα.. τέτοια λόγια! 27-11-2017

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Λεπτοκαρυάς βρέθηκε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, όπου μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, είχαν την ευκαιρία να λάβουν τις βασικές γνώσεις για θέματα που αφορούν σε: τραυματισμό, αιμορραγία, ρινορραγία, εγκαύματα, δηλητηριάσεις και να γνωρίσουν μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης από κεραυνό, θερμοπληξία, υποθερμία και ηλεκτροπληξία.
Παράλληλα έγινε και παρουσίαση πάνω στην την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) τη χρήση απινιδωτή καθώς και το πως αντιμετωπίζεται η πνιγμονή από ξένο σώμα (Heimlich) και τοποθέτηση ατόμου σε πλάγια θέση ασφαλείας.
Πραγματικά μαθήματα ζωής…


Τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή πάντως, θα μπορούσε να της δώσει κάποιος και τον τίτλο «Μάχη βλημάτων», με την ευρεία έννοια του όρου… Το ζήτημα είναι, τα βλήματα να μην πλήξουν «άμαχο πληθυσμό»…


Εκατοντάδες καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού, παρέδωσαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης.
Και οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου συνδράμουν στην συγκέντρωση καπακιών, αφού μόλις συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός κιλών, τα καπάκια θα «μετατραπούν» σε ένα αναπηρικό αμαξίδο!


Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των δικηγόρων και της Κατερίνης, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου. Το γεγονός οτι υπήρξαν πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία συνέβαλε τα μέγιστα. Το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων την επόμενη μέρα και ως προς αυτό, ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει, θα έχει πολύ δουλειά να κάνει…!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ