Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 27-08-2018

Με ανακοίνωσή της η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.),ευχαρίστησε «για άλλη μία φορά», την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, για την βοήθεια και την υποστήριξή της.

Όπως αναφέρει η ΔΟΠ, κάθε χρόνο, η Εθελοντική Ομάδα παραχωρεί υγειονομικό αναλώσιμο υλικό που πραγματικά είναι απαραίτητο για τις καλύψει και τις δικές της δράσεις.

«Τέτοιες πράξεις μας δίνουν κουράγιο στο να συνεχίζουμε  και  η κίνηση αυτή ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση», καταλήγει η επιστολή…


Τελικά, είχα απόλυτο δίκιο, όταν την Παρασκευή έγραψα, ότι ένας Πάριος αρκεί να κάνει καλύτερο το Σαββατοκύριακό μας! Όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο του Πιερικού το βράδυ του Σαββάτου, απολαύσαμε έναν Γιάννη Πάριο, έτσι ακριβώς όπως τον φανταζόμασταν (και όχι όπως ενδεχομένως τον φοβόμασταν).

Νομίζω ότι η εκδήλωση υπήρξε πετυχημένη, αφού πρώτα από όλα ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος!

Και μην ξεχνάτε, ότι η συναυλία διοργανώθηκε για καλό σκοπό, αφού τα έσοδά της προορίζονται για τη συνέχιση των εργασιών αποπεράτωσης του Τιμίου Σταυρού…

Και του χρόνου λοιπόν!


Η φιλοξενία εκδήλώσης (του Φεστιβάλ Ολύμπου) στην Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου, νομίζω ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα όχι μόνο του Σαββατοκύριακού, αλλά του καλοκαιριού για όλη την Πιερία.

Επιτέλους, τα ευρήματα της βόρειας Πιερίας απόκτησαν στέγη και η περιοχή έναν χώρο, που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Κεντρική Μακεδονία (τουλάχιστον). Και υπήρξαν άνθρωποι που πάλεψαν για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής και ένας από αυτούς είναι ο Μάνθος Μπέσιος. Και ευτυχώς, αυτή η συμβολή τους αναγνωρίζεται ακόμη και από τους συναδέλφους τους, καθότι είναι γνωστό ότι πολύ δύσκολα κάποιος αναγνωρίζεται στον χώρο του.

Απομένει, ο επαναπατρισμός στη βόρεια Πιερία (και στη Μουσειακή Αποθήκη) των υπολοίπων ευρημάτων που «φιλοξενούνται» σε άλλα μουσεία. Ας ελπίσουμε ότι θα μπουν στην άκρη μικροτοπικά και «μικροσυντεχνιακά» συμφέροντα και τα ευρήματα θα επιστρέψουν στον τόπο τους…


Εισερχόμεθα στην περίοδο, που δεν έχει καμία αξία αν μια ομάδα εθελοντών διαθέτει ή δεν διαθέτει ΑΦΜ, αφού πρωτεύον είναι (στην παρούσα φάση) η αλίευση ψήφων…

Κατά τα άλλα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πάσης φύσεως υποψηφίους, οι οποίοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα κινητικοί το Σαββατοκύριακο συμμετέχοντας στα πάμπολλά πανηγύρια που στήθηκαν από τους συλλόγους της περιοχής μας σε όλη (σχεδόν) την Πιερική επικράτεια.

Ευχόμαστε την ίδια κινητικότητα, να επιδείξουν και την επομένη των εκλογών «όποτε κι αν γίνουν αυτές»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ