Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια (27-06-2017)

Κανονικά τον Ιούλιο που έρχεται θα έπρεπε να συγκληθεί το σώμα των εχόντων ψήφο στον σύλλογο που έχει την κυριότητα του ακινήτου, εμβαδού 70 στρεμμάτων περίπου, στο ξηροκάμπι Λιτοχώρου και φέρει το όνομα «Αλεξάνδρειο Ίδυμα». Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που μια άλλη συνέλευση Ελληνοαμερικανών εξέλεξε σ΄ αυτό τον σύλλογο ένα διοικητικό συμβούλιο που προφανώς είχε υποσχεθεί πολλά σε πολλούς εξ Αμερικής συνέλληνες. Θυμάμαι ότι εκείνη την περίοδο, σταθμίζοντας όσα άκουγα και ρωτώντας δεξιά και αριστερά, είχα διαμορφώσει άποψη πολύ διαφορετική από αυτήν που εν τέλει επικράτησε και υπερψηφίστηκε. Ειδικά για τον εκλεγέντα τότε πρόεδρο και εκλεκτό της προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του «Ιδρύματος», ήμουν από τότε σίγουρος ότι δεν είναι σε καμμία περίπτωση αυτό που λέει και θέλει να δείχνει. Τα θυμήθηκα όλα αυτά τώρα, γιατί πληροφορήθηκα ότι ο Διονύσης Πασχάλης και η Ελένη Γκατζούλη, κάποτε φίλοι και συνδιοικούντες τον σύλλογο, αλληλομηνύθηκαν και τρέχουν στα δικαστήρια. Και καλά αυτοί υπάκουσαν στην λαϊκή ρήση «Οτι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο», τα υπόλοιπα εκλεγμένα το 2013 μέλη του Δ.Σ., γνωστά και μη εξαιρετέα μέλη της κοινωνίας μας, δεν είδαν τίποτε από αυτά που τώρα λένε οι Ελληνοαμερικανοί, δεν άκουσαν έστω κάτι; Δεν μπορώ να καταλάβω.


Φίλος και αναγνώστης, μας ενημέρωσε ότι το ασανσέρ στην υπογείωση του δρόμου στον Σταθμό Κατερίνης, δεν λειτουργεί και ότι η άποψη μας ότι τα ασανσέρ λειτουργούν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως οι δύο ανελκυστήρες στο σιδηροδρομικό σταθμό λειτουργούν μια χαρά. Αυτό που δεν δουλεύει είναι το ασανσέρ της υπόγειας διάβασης του δρόμου. Άρα και εγώ και ο φίλος έχουμς δίκιο.


Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, συνεντευξιάζονται αυτό τον καιρό ενώπιον της αρμόδιας προς αυτό επιτροπή. Η τοποθέτησή τους αντιλαμβάνομαι ότι θα γίνει τον Αύγουστο του 2017. Εν τω μεταξύ εκτός των τυπικών προσότων, μη δεσμευτικό ρόλο θα παίξει και η άποψη των συλλόγων διαδασκόντων, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των ερωτηματολόγιων που τους δόθηκαν και απαντήθηκαν. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συνέντευξη των ενδιαφερομένων, με θέμα που επιλέγεται από τον υποψήφιο στην τύχη, από ένα καλάθι 150 γνωστών εκ των προτέρω ερωτήσεων. Πώς θα αποφασίσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι είναι απορίας άξιο. Ειδικά στην περίπτωση επίδοξων φερέλπιδων αλλά παντελώς ακατάλληλων υποψηφίων. Ο θεός να φωτίζει τους αρμόδιους.


Μερικά ωραία tweets από το Δημόσιος Υπάλληλος @Tou_Dhmosiou
Σήμερα κάναμε άσκηση εκκένωσης του κτηρίου, σε περίπτωση πυρκαγιάς και ήμασταν 22 δευτερόλεπτα πιο αργοί απ’ ότι όταν σχολάμε…

Ελλάδα είναι η χώρα που συνεχίζεις να δουλεύεις στο δημόσιο & μετά τη λήξη της σύμβασης & σταματάς να δουλεύεις μόλις μονιμοποιηθείς.

– Μάνα μπήκα 8μηνος στον Δήμο.
– Και πότε ληγει η σύμβαση;
– Δεν λήγει

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ