Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 27-04-2018

«Το θέμα του αιολικού πάρκου στα Πιέρια, δεν έχει τελειώσει» σχολίασε (σχετικώς) η Συντονίστρια της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρα Αρίσση και προφανώς δεν εννοούσε ότι δεν έγινε ακόμη η δημοπρασία, που έτσι και αλλιώς έχει οριστεί για τις 7 Μάη.

Η κ. Αρίσση, διευκρίνησε οτι το ζήτημα αιολικού πάρκου στα Πιέρια είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού πρόκειται για μια περιοχή αμιγώς δασική και πως «συζητείται» ακόμα σε «επίπεδο κυβέρνησης».

Κυριακή, κοντή γιορτή θα πω εγώ, έχοντας υπόψη τον Μακιαβέλι και την (μακιαβελική άποψη) ότι η υπόσχεση είναι η αναγκαιότητα της στιγμής. Η «αναγκαιότητα της στιγμής» ανάγκασε (κάποτε) ένα δημοτικό συμβούλιο να συνταχθεί με την τοπική κοινωνία και να απορρίψει το σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια… και όταν πέρασε η (προεκλογική) αναγκαιότητα της στιγμής άλλαξε απόφαση.

Ποιος διασφαλίζει ότι η «αναγκαιότητα της στιγμής» έχει εκλείψει και ότι οι εκλογές (για τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο μακριά ώστε να μην υπάρχει η πίεση της υπόσχεσης;

Και επειδή η περιοχή των Πιερίων φημίζεται για την ποσότητα (και την ποιότητα) των κερασιών που βγάζει, εγώ κρατώ μικρό καλάθι… πολύ μικρό! Τσέπης θα έλεγα!


Περίπου 15 αγωνιστικά σκάφη θα ξεκινήσουν το βράδυ της Παρασκευής από την Θεσσαλονίκη προς τον Πλαταμώνα με σκοπό να διανύσουν 45 ναυτικά μίλια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για μία ακόμη χρονιά, το «Κύπελλο Πλαταμώνα» (το οποίο διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης) θα είναι ένα αγωνιστικό διήμερο που θα δοκιμάσει τις αντοχές και ικανότητες των πληρωμάτων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και καταστάσεις και όχι μόνο.

Για πρώτη χρονιά παράλληλα με τους αγώνες, οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν από τον διοργανωτή όμιλο για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα βρίσκονται στη μαρίνα του Πλαταμώνα το Σάββατο 28 Απριλίου το απόγευμα κατά τις ώρες 17.00-19.00.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30, μπροστά στη θάλασσα, θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας, παρουσία αθλητών, προσκεκλημένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Η επιστροφή των ιστιοπλοϊκών σκαφών στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τη Κυριακή στις 11:00 το πρωί «ανοιχτά» από τον Πλαταμώνα.


H φωτογραφία με την ντροπιαστική ενέργεια αγνώστου να πατάει πάνω στο κενοτάφιο του Αγνώστου Στρατιώτη, βεβηλώνοντας ένα ιστορικό μνημείο, έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Εχει προκαλέσει οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις, έχει στοχοποιήσει τους συνδικαλιστές και έχει φέρει την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ η οποία απαντά ότι ο συγκεκριμένος «πολλά βαρύ και όχι» δεν είναι συνδικαλιστής.

Εγώ λέω θα είναι κανένας παρακρατικός, που ήθελε να πλήξει τους αγωνιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ… ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιος περίεργος που ήθελε να δει από κοντά τί στο καλό είναι αυτός ο λιγνίτης που έριξαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πολύ κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ