Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια 26072019

Με σύνθημα: Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμη μας… «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…» τον Σοσιαλισμό!, θα πραγματοποιηθεί και στην Κατερίνη το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Κατερίνης (31 Αυγούστου) και ομιλητής θα είναι ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Ζήσης Λυμπερίδης

Να σας πω την αμαρτία μου, τελευταία φορά που πήγα σε Φεστιβάλ Νεολαίας (προφανώς δεν ήταν της ΚΝΕ), πρέπει να ήταν το 1984 (;) με ομιλητή τον (νεαρό τότε) Κώστα Καραμανλή (και μετέπειτα «καταλληλότερο» ή «κουρασμένο»). Από τότε, ούτε απ’ έξω δεν πέρασα!


Ελλάς: Η χώρα που θερινοί Κινηματογράφοι κλείνουν το θέρος, λόγω… διακοπών!

Δεν περιγράφω άλλο!


«Η οδηγική παιδεία για τον Έλληνα και τον εκάστοτε οδηγό φαίνεται στο πορτοκαλί φανάρι» σύμφωνα με τον Ιαβέρη (και όποιος δεν τον ξέρει, να μην οδηγήσει ούτε ποδήλατο!)

Αν κάποιος διαφωνεί, ας παρατηρήσει σε μια διάβαση με φανάρια, πόση ταχύτητα αναπτύσσουν οι (βιαστικοί) οδηγοί μόλις δουν «πορτοκαλί».


Οι περισσότεροι θα θυμάστε την υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού (από τη νότια Πιερία) όπου κατηγορήθηκαν για βιασμό της τέσσερις άντρες μεταξύ αυτών και ο πατέρας της.

Η καταγγελία (που συγκλόνισε όχι μόνο την Πιερία και απασχόλησε το Πανελλήνιο) έγινε περίπου πριν ενάμιση χρόνο και τέσσερις άνθρωποι προφυλακίστηκαν (για 17 μήνες).

Χθες μετά από πολυήμερη διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ΟΜΟΦΩΝΑ έκρινε και τους τέσσερις κατηγορούμενους ΑΘΩΟΥΣ.

Μόλις ενημερώθηκα για την απόφαση του Δικαστηρίου, ανάτρεξα στο αρχείο της Πολιτείας και στο πώς παρουσιάστηκε η υπόθεση. Πραγματικά, παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί (ακόμη και κόντρα σ’ αυτά που πιστεύαμε για την υπόθεση οι συντάκτες των κειμένων), η είδηση μεταφέρθηκε, κρατώντας τα προσχήματα (και σας πληροφορώ ότι είναι βασανιστικά δύσκολο, να πηγαίνεις κόντρα στο «κλίμα», από επαγγελματική διαστροφή τήρησης της δεοντολογίας).

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην θυμάμαι τα σχόλια στις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τις «κατάρες», τις «βρισιές» και τα όσα «σύραμε» (ας βάλω κι εγώ μέσα τον εαυτό μου) σ’ αυτούς τους ανθρώπους που η δικαιοσύνη τους παραδίδει «λευκούς» στην κοινωνία.

Και αν ας πούμε πως η ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου αποκαθιστά την τιμή αυτών των ανθρώπων (πολύ αμφιβάλω βέβαια σε μια κοινωνία που αν σου βγάλει το όνομα, παρακαλάς να σου είχε βγάλει καλύτερα το μάτι) πώς «αποκαθιστάς» τους 17 μήνες ζωής που πέρασαν στη φυλακή;

Η συγκεκριμένη κατάληξη της υπόθεσης, θα πρέπει να αποτελέσει ένα συνολικό μάθημα για όλους μας (ως κοινωνία) αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε μια ζούγκλα «πολιτισμένων» (κατά τα άλλα) ανθρωποφάγων.

Και κάτι τελευταίο! Η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης είναι ζήτημα πολιτισμού. Και η Δικαιοσύνη αργεί, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι δεν θα άντεχαν (ούτε ως ένοχοι) μια εβδομάδα στη φυλακή!


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ