Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 26-04-2018

Αν καθίσετε σε ένα παγκάκι, σε μια στάση λεωφορείου ή σε ένα πάρκο, μην παραξενευτείτε αν δείτε να σας «περιμένει» σε αυτά τα σημεία ένα βιβλίο.
Θέλοντας να ενισχύσει τη βιβλιοφιλία η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, έχει «γεμίσει» σημεία συνάθροισης ή αναμονής, με βιβλία. Μην ντραπείτε να ανοίξετε το βιβλίο και να το διαβάσετε, μην ντραπείτε να το πάρετε σπίτι σας για να το τελειώσετε! Μοναδική προϋπόθεση είναι, μόλις το ολοκληρώσετε να το τοποθετήσετε σε ένα ανάλογο σημείο από όπου το πήρατε, ώστε να έχει την ευκαιρία ένας άλλος αναγνώστης να το πάρει και να το διαβάσει…


Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης συμμετείχαν σε διαγωνισμό επιχειρηματικών ταλέντων μαζί με ακόμη 658 ομάδες από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας γνώσεις, δεξιότητες και επιχειρηματική εμπειρία.
Μάλιστα, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, βάσει της βαθμολογίας και κερδοφορίας τους κατάφεραν να διαγωνισθούν στον τελικό, στους 15 επικρατέστερους «ομίλους-προσομοιώσεις» και τελικά να κατακτήσουν την πρώτη θέση, κερδίζοντας το έπαθλο των 200 Ευρώ.
Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εταιρία διαδικτυακά (Οn line) επί τέσσερις μήνες, καταρτίζοντας επιχειρηματικά σχέδια που συμπεριλάμβαναν αποφάσεις για την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό των εταιριών τους.
Τους μαθητές των δύο σχολείων, συνεχάρη και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, σημειώνοντας πως «η συμμετοχή των μαθητών και των δύο σχολείων της ΔΙΔΕ Πιερίας και ιδιαίτερα η διάκριση της ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ εκφράζει μία θετική στάση των νέων απέναντι στην έννοια της επιχειρηματικότητας, δείχνοντας την ανάγκη της νέας γενιάς για υποστήριξη και εξασφάλιση εφοδίων και ερεθισμάτων για πρακτική δράση και εξάσκηση.»


Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προβολή της Πιερίας φιλοξένησε το διήμερο 24-25 Απριλίου, 38 τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ρουμανία, με σκοπό τη γνωριμία τους με τους ιστορικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς του τόπου μας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, σταθερός αρωγός σε όλες τις προσπάθειες στρατηγικής προώθησης της ευρύτερης περιοχής σε αγορές του εξωτερικού, προσφέρει τη φιλοξενία των εκπροσώπων, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας κο Σταφυλάκη.
Υπεύθυνη της αποστολής είναι η κα Ruxandra Capitanu εκπρόσωπος του Τουριστικού Οργανισμού EUROPA.
Το γεγονός είναι, πως αν δεν ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, θα είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουμε (ως Πιερία) ακόμη και οι παραδοσιακά επισκέπτες μας. Όμως επειδή η τουριστική σεζόν είναι μπροστά μας, «ταμείο» θα κάνουμε τον Σεπτέμβρη. Εκεί, θα δούμε ποιος και τι έκανε, ποιος και τι δεν έκανε…


Ταφόπλακα σε ακόμη μια αυταπάτη του παρελθόντος (περί μη πώλησης μονάδων της ΔΕΗ) έβαλαν χθες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στο «σφυρί» δύο μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πάντως η κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να αισθάνεται (μερικώς) δικαιωμένη, αφού δεν πούλησε τα πάντα! Κράτησε (για την ΔΕΗ) τα χρέη των δύο μονάδων, αλλά και το…πλεονάζον προσωπικό! Μέχρι που σκέφτομαι να επιχειρήσω να τις αγοράσω εγώ τις δύο μονάδες!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ