Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια Λόγια… 26-02-2020

1
Περί μέτρων πρόληψης από τον Κορονοϊό
«Η μέθοδος πρόληψης είναι τώρα να κρατήσετε το λαιμό σας υγρό, μην αφήστε το λαιμό σας να στεγνώσει. Μην κρατάτε λοιπόν τη δίψα σας, γιατί μόλις στεγνώσει η μεμβράνη στο λαιμό σας, ο ιός θα εισβάλει στο σώμα σας μέσα σε 10 λεπτά.
Πιείτε 50-80cc ζεστό νερό, 30-50cc για τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία.
Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι ο λαιμός σας είναι ξηρός, μην περιμένετε, κρατήστε το νερό στο χέρι. Μην πίνετε άφθονο σε μια στιγμή, καθώς δεν βοηθά! Αντίθετα, συνεχίστε να κρατάτε το λαιμό υγρό.»

2
Διαβάζω για προσπάθεια «προσέγγισης» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ακόμη και ΚΚΕ, ώστε να διαμορφωθεί ένας κοινός προγραμματικός λόγος απέναντι στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία (ομολογουμένως) δημοσκοπικά τα πάει ίσως καλύτερα και από όσο θα περίμενε και η ίδια.
Το «κλειδί» στην όλη προσπάθεια (αν και εφόσον υφίσταται) είναι να προκύψει ένας ρεαλιστικός λόγος και μια εναλλακτική πρόταση. Το ότι «παίζει μπάλα μόνη της» η κυβέρνηση, δεν ωφελεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε την χώρα. Δυστυχώς, δεν βλέπω ο κύκλος της εσωστρέφειας να κλείνει εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αυτό με την αλλαγή της «ρεκλάμας του μαγαζιού». Πρέπει και το «προϊόν» να είναι ελκυστικό…

 

3
Εντελώς απωθητική η εικόνα απόβασης διμοιριών των ΜΑΤ (χάραμα Τρίτης) στα νησιά για την «επιβολή της τάξης και την πάταξη ακραίων αντιδράσεων» στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.
Ακόμη πιο απωθητική (για να μην πω κάποια άλλη λέξη) η εικόνα με το μένος της σύγκρουσης ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιδρούντες. Απωθητικό, όσο σχεδόν και τα μπάρμπεκιου έξω από δομές φιλοξενίας μεταναστών.
Το «παράλογο» των χθεσινών συγκρούσεων σε Χίο και Λέσβο, είναι πως αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης (με τον ίδιο σχεδόν τρόπο) δύο διαφορετικές «φιλοσοφίες προσέγγισης» του προσφυγικού ζητήματος.
Από τη μια εκείνοι που αντιδρούν επειδή δεν θέλουν κλειστές δομές (κάνοντας λόγο για φυλακές) και από την άλλη που (γενικώς) δεν θέλουν άλλους μετανάστες στην περιοχή τους. Και οι δύο πλευρές πάντως, το «ίδιο ξύλο τρώνε» μέχρι (τελικά) να… αρχίσουν να «σκοτώνονται» μεταξύ τους.
Και όπως είπε και ο «παππούς Ηράκλειτος»: O πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων και ο βασιλιάς των πάντων…

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ