Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 25072019

13 χρόνια κυκλοφορίας συμπληρώνει σήμερα η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και όπως και να το κάνει κανείς, για εμάς που αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα.

13 χρόνια πέρασαν «αέρας» θα έλεγα, αλλά όλο και κάτι καταφέραμε, προσπαθώντας να μετριάσουμε τα πάθη μας και να δώσουμε την είδηση.

Δεν κρυφτήκαμε και δεν διστάσαμε να πάρουμε θέση, πικραίνοντας πολλές φορές φίλους και «φίλους», αλλά αυτοί ήμασταν και αυτοί παραμένουμε…

Ωστόσο, η σημερινή επέτειος είναι συνάμα και μια δύσκολη για μας μέρα, αφού είναι η πρώτη χωρίς το «Μεγάλο Αφεντικό», το οποίο συνήθιζε να την γιορτάζει ως να είχε γενέθλια ένα παιδί του…

Χρόνια μας πολλά, συνεχίζουμε…


Μια σπουδαία είδηση προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη στον Καπνικό Σταθμό, όχι μόνο για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε έναν χώρο «πρότυπο», αλλά και σε άλλες που άπτονται στα του δήμου.

Όπως ανάφερε ο Ηλίας Τσολακίδης, η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης προσανατολίζεται στη λειτουργία ενός Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πόλη. Πρόθεση της νέας διοίκησης (η οποία έχει προφανώς μιλήσει με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης) είναι να εξοικονομήσει τα 200.000 ευρώ που θα διέθετε για την λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου των Χρωμάτων, αφήνοντας ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πόλη αυτό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και από τον Δήμο. Ίσα-ίσα αναμένεται πολλές εκδηλώσεις να μεταφερθούν στο εμπορικό κέντρο. Από εκεί και πέρα, ο Δήμος θέλει να παρακολουθεί διακριτικά (και διακριτικά να συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του) στις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας και ειδικά σε εκείνες που ενισχύουν την αλληλεγγύη, χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες.

Ανεπίκαιρο το θέμα θα μου πείτε (ούτε Δεκαπενταύγουστος δεν ήρθε ακόμη), αλλά καλά να είμαστε, το πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα, χαμπάρι δεν θα πάρουμε…


Τελικά τα εγκαίνια της ανακαινισμένης του νέου ανακαινισμένου χώρου στο Παλαιό Νοσοκομείο (που θα φιλοξενήσουν τα Κέντρα Ημέρας «4 Εποχές» και «Το Σπίτι των Μουσών») δεν θα γίνουν από την αντιπεριφερειάρχη (όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί), αλλά από τον διοικητή του Νοσοκομείου. Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας προκάλεσε απορία η αρχική πρόσκληση η οποία στη συνέχεια στάλθηκε «σε επανάληψη επί το ορθόν», χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τι μεσολάβησε. Απλά μπορούμε να υποθέσουμε…


Η δουλειά φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ, αφού έως αργά ήταν αναμμένα τα φώτα στο γραφείο του δημάρχου το βράδυ της Τρίτης. Οφείλω να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την συνέπεια του δημάρχου κ. Παπαζήση, ο οποίος γνωρίζοντας ότι η θητεία του ολοκληρώνεται σε 30 μέρες «είναι εκεί», προσπαθώντας να «τρέξει» τα θέματα του Δήμου.


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ