Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 2506

Από χθες εμείς οι βλαχικής καταγωγής δημότες Κατερίνης (και δή οι Κοκκινοπλίτες), μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που (έστω και για 2,5 μήνες) η πόλη θα διοικείται από έναν «πατριώτη» (όπως λέμε και στο χωριό).

Η «διαδοχή» (από τον κ. Χιονίδη στον κ. Παπαζήση) κατά πως φαίνεται έγινε με ομαλό τρόπο, αφού και οι 19 παρόντες σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες σε Δράση», συντεταγμένα υπερψήφισαν τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Τάσο Παπαζήση.

Να θυμίσω πως και στο παρελθόν σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν κληθεί να εκλέξουν δήμαρχο, όταν είχε παυτεί από τα καθήκοντά του ο Μενέλαος Τεζόπουλος.

Τότε, ήταν δύο οι υποψήφιοι για τη δημαρχία. Ο Γιάννης Αμοιρίδης και ο αείμνηστος Δημήτρης Κυριακού (επίσης Κοκκινοπλίτικης καταγωγής), με τον Γιάννη Αμοιρίδη να επικρατεί στην «ενδοπαραταξιακή μάχη», καθότι το ποντιακό στοιχείο ήταν σαφώς ισχυρότερο του «κοκκινοπλίτικου»! Και μη γελάτε! Κάποτε ήταν κριτήριο βασικής επιλογής το να είναι κάποιος «θ’κος μας» ή «τεμέτερον»…


Δεν αλλάζει συνήθειες ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος και φέτος (όπως ανακοίνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας) θα είναι ένας εκ των εθελοντών που θα χαρίσουν μια μέρα από το καλοκαίρι τους για τη φύλαξη του δάσους, συνεχίζοντας την καλή παράδοση (στη φύλαξη) που «έχτισε» και ως βουλευτής.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι επιτέλους συμβαίνει αυτό το οποίο επιθυμούσαμε πάντα: να δούμε τον πρώτο Πολίτη της πόλης να μετακινείται με ποδήλατο, να μην καπνίζει μπροστά σε παιδιά και σε κλειστούς χώρους, να πρωτοστατεί σε δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και γενικώς να αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς για την κοινωνία που του εμπιστεύτηκε τη θέση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Ο.Δ.ν. Πιερίας.

Μια «ένσταση» μόνο ως προς την ανακοίνωση… με ποδήλατο ακόμη δεν τον είδαμε και εκτιμώ πως ούτε θα τον δούμε…


Στην επιχείρηση διάσωσης δύο γάλλων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο συνέδραμαν drones του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κατερίνης.

Στην επιχείρηση, που ήταν απολύτως επιτυχής και συμμετείχαν πυροσβέστες – διασώστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, τη 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ. αντίστοιχα ζητήθηκε και η συνδρομή του Δήμου Κατερίνης για τον εντοπισμό των ορειβατών.

Όπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Δημήτρης Ντούρος: «…ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτόχωρου. Ειδικότερα δώσαμε εντολή και κινήθηκαν ταχύτατα οι συνεργάτες του δήμου με τα drones για να δοθεί συνδρομή στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις ομάδες που έκαναν τις έρευνες, με τα εναέρια μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας ώστε να εντοπιστούν οι ορειβάτες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός του Δήμου Κατερίνης δύναται να αξιοποιηθεί  εκτός από αντίστοιχες  έρευνες διάσωσης και κατά τη διάρκεια έντονων φαινομένων, καθώς και μετά για την άμεση αποτύπωση και καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να λαμβάνονται όλα  τα απαιτούμενα μέτρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ