Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια… 2502

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα greenagenda.gr από την περιοχή περιοχή Αλυκές ή «Νησί» της βόρειας Πιερίας… Το θέμα του ρεπορτάζ τιτλοφορείται: «Εικόνες σοκ-Η χειρότερη ακτή στην Ελλάδα είναι σε περιοχή Natura στην Πιερία»…

«Παρά το γεγονός ότι η Greenagenda.gr ανέδειξε τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική πληγή έναν χρόνο πριν, από τον Μάρτιο του 2018, φαίνεται ότι κανείς εκ των υπευθύνων -και φυσικά των ασυνείδητων- δεν έχει ευαισθητοποιηθεί. Τουναντίον, το μέγεθος της υποβάθμισης φαίνεται να έχει ξεφύγει», αναφέρει το άρθρο, κάνοντας λόγο για εικόνες που παραπέμπουν «στις πλημμυρισμένες από σκουπίδια όχθες του ποταμού Γάγγη, στην Ινδία»

Το μόνο που με κάνει να αισιοδοξώ ότι η δημοσίευση αυτών των εικόνων μπορεί να ευαισθητοποιήσει κάποιους, είναι η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ίσως μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει «κινητήρια δύναμη» να αλλάξει η αποκρουστική εικόνα…

 

 


Στο «σφιχτό πρόγραμμα» απέδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, το γεγονός ότι δεν προγραμματίστηκε συνάντηση (κατά την διήμερη παρουσία του στην Κατερίνη) με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, είτε του Δήμου, είτε της Περιφερειακής Ενότητας.

Δεν ξέρω αν όντως οφείλεται στο «σφιχτό πρόγραμμα», αλλά είναι πολύ πιθανόν μια συνάντηση με το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος να μην ήταν (στην παρούσα προεκλογική φάση) «αρεστή» ούτε στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής μας.

 


«Μαχαιριά» αποτελεί το δημοσίευμα του Βρετανικού καναλιού BBC σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «Μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας.

Όποιος δεν περίμενε τέτοιες εξελίξεις μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μάλλον δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Μην σας πω, ότι άργησαν κι όλα να αρχίσουν τα… όργανα.


Για να απομακρυνθεί ένα πεδίο βολής πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας, απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος στο ερώτημα αν συμβαδίζει ανάδειξη του Ολύμπου με πεδίο βολής στους πρόποδές του…. Εμένα προσωπικά με καλύπτει (μερικώς), δεν ξέρω αν καλύπτει και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που (κάποτε) είχαν στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων τους την απομάκρυνσή του…

 


Τα επεισόδια και την «θερμή» υποδοχή που επεφύλαξαν κάποιοι στον κ. Τζανακόπουλο δεν θα τα σχολιάσω. Αν κάποιοι θέλουν να χτίσουν πολιτική καριέρα και να αποκομίσουν πολιτικά (ή και αυτοδιοικητικά) οφέλη, ας το κάνουν σε «συνεργασία» με άλλα μέσα (ενημέρωσης)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ