Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! ( 25-09-2017)

Σταδιακή είναι η αποκατάσταση στον Πέλεκα και αυτό το καταθέτω όχι από δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης, αλλά από προσωπική εμπειρία. Η κοίτη του ποταμού έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό (τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι από τη γέφυρα της Ανδρομάχης και έως το γήπεδο του Βατανιακού) και μάλλον είναι «έτοιμη» εν όψει του χειμώνα και των φαινομένων του.
Επιμένω (και θα επιμένω) οτι η περιοχή του Πέλεκα παραμένει η πιο αναξιοποιήτη περιοχή της Κατερίνης με δεδομένο τις πολλές δυνατότητες (που θεωρητικά) έχει. Παρόλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν για περίπατο ή τρέξιμο ή ακόμη και ποδήλατο…


Εντυπωσιακά είναι τα όσα σχολίασε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης για την «αποκάλυψη» του Ελεύθερου Τύπου, η οποία αφορούσε «εταιρεία» δημοσκόπησης έρευνα της οποίας έδειχνε οτι προηγείται (δημοσκοπικά) ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Ε.Τ. στην εταιρεία (η οποία δεν είναι εταιρεία κατά τον κ. Βερναρδάκη αλλά ομάδα εργασίας φοιτητών) εμπλέκεται συνεργάτης του Υπουργού Επικρατείας. Ο κ. Βερναρδάκης δεν αρνήθηκε οτι ο Στέργιος Τσιαφούλης είναι συνεργάτης του και μάλιστα ο ίδιος τον προέτρεψε να βοηθήσει τους πρώην φοιτητές του, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα.
Και έτσι ξαφνικά, καθώς άκουγα τη συνέντευξη του Υπουργού (στην Εκπομπή «Προπαγάνδα» του ραδιοφώνου «Παραπολιτικά») θυμήθηκα τα όσα είχε πει σε μια ημερίδα στην Πιερία πριν από κανά δυο, τρία χρόνια. Τότε λοιπόν ο κ. Βερναρδάκης είχε υποστηρίξει οτι η προπαγάνδα είναι ένα μέσο ξένο προς την αριστερά, που κατά κόρον χρησιμοποιείται ή χρησιμοποιήθηκε από την δεξιά…
Θα μου πείτε πού είναι το εντυπωσιακό… Θα σας απαντήσω οτι τίποτα πλέον δεν μπορεί να με εντυπωσιάσει, ούτε καν η πιο «καλοστημένη» προπαγάνδα είτε αυτή «δείχνει» 14 μονάδες μπροστά τη ΝΔ, είτε «δείχνει» 1% (μόνο) πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ…


Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης (με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη) και εις εκ των θεμάτων είναι η ανάκληση απόφασης του 2015 για συμμετοχή στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού. Μετά από δύο χρόνια, κρίνεται προφανώς οτι ο ΠΟΤΑΠ δεν επιτελεί το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε και ως εκ τούτου η αποχώρηση είναι φυσιολογική εξέλιξη.
Ωστόσο καλό είναι να ξέρουμε πόσο «κόστισε» (αν κόστισε) η διετής συμμετοχή του Δήμου στον Οργανισμό και ποιες δράσεις προώθησε ο Οργανισμός.
Γενικότερα θα έπρεπε να υπάρξει μια ενημέρωση για τον ΠΟΤΑΠ από τον κύριο εταίρο που είναι η Περιφέρεια για το τι δεν έγινε, τι έγινε, ποιοι και πόσοι συνέβαλαν με τον οβολό τους και ποιος τέλος πάντων είναι ο σχεδιασμός για τη συνέχεια.


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο (αν υπάρχει η προβλεπόμενη συμμετοχή) θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το βράδυ η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Η ΕΞΕΠ αποτελεί πλέον έναν από τους ελάχιστους αξιόπιστους «πυλώνες» προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας και ως εκ τούτου από το αποτέλεσμα της αποψινής εκλογικής αναμέτρησης θα κριθούν πολλά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ