Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 25/10/2018

Και επισήμως υποψήφιος ο Στέργιος Φαρμάκης για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Η κάθοδος του πρώην διοικητή στην αυτοδιοίκηση (ή αν θέλετε η επιστροφή του στην αυτοδιοίκηση) ήταν «κοινό μυστικό» στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον! Οπότε δεν μιλάμε για μια απόφαση που πάρθηκε στο πόδι, αλλά για οργανωμένο… σχέδιο.

Πάντως, με λίγη προσπάθεια (ή και πολύ) στους καμιά 15αριά υποψηφίους της περιοχής, υπάρχουν και κανά δυο πραγματικά αξιόλογες περιπτώσεις ή τέλος πάντων ελπιδοφόρες…


Αδυνατώ να πιστέψω τα όσα υποστήριξε πως ειπώθηκαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην πλέον υπουργός είπε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση, όταν ο Πάνος Καμμένος «πετώντας λάσπη» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος!

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένα σωρό υπουργοί (αριστερών φρονημάτων) όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά δεν έβγαλαν «κιχ» στα λεγόμενα του Καμμένου τον οποίο «προσπέρασαν» ως γραφικό. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας γραφικός είναι υπουργός και μάλιστα Εθνικής Άμυνας.

Αδυνατώ να πιστέψω ακόμη, πως ένας Υπουργός (ακόμη κι αν αυτός είναι ο Καμμένος) μπορεί να πετάει λόγια του αέρος στο Υπουργικό Συμβούλιο, να προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες και να παραμένει σ’ αυτήν την κυβέρνηση!

Και επειδή αδυνατώ να τα πιστέψω όλα αυτά, πιο εύκολο μου φαίνεται να πω πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών «ψεύδεται»…

Και κάτι τελευταίο: μπορεί να φθινοπώριασε, αλλά αυτό που νιώθετε δεν είναι βροχή…


Με ενδιαφέρον διάβασα το πρόγραμμα των φετινών Αικατερινείων… Να σας πω την αλήθεια, αν δεν είχε έρθει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα είχα ξεχάσει εντελώς ότι υπάρχει και αυτή η διοργάνωση…

Και αν το ξέχασα εγώ, που καθημερινά είμαι σε «τριβή» (εξ επαγγέλματος) με την επικαιρότητα, φανταστείτε πόσο γνωρίζει (ή πόσο περιμένει…) ο κάτοικος του Βατάν (ας πούμε) αυτήν την διοργάνωση.

Κάπου το «έχασε» στην πορεία και μετεξελίχθηκε σε κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, πρόκειται για έναν θεσμό που αν επιστρέψει στην φιλοσοφία των πρώτων χρόνων του, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό για την πόλη, η οποία πολύ αμφιβάλω όταν (στις 5 Δεκέμβρη) τελειώσουν τα Αικατερίνεια, θα έχει πάρει «χαμπάρι» ότι κάτι σπουδαίο έγινε…


Στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέδωσε το Φάκελο της Κύπρου, ο πρόεδρος της Βουλής… (αν και όπως είδα στη φωτογραφία, αυτός δεν είναι φάκελος, αλλά τετράτομη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση!)

Έτσι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, ένας άλλος πρόεδρος της Βουλής θα παραδίδει σε έναν άλλον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το «φάκελο των μνημονίων»…

Πιθανότατα να μην ζούνε ούτε τα εγγόνια των εγγονιών μας…


Τώρα πραγματικά, υπάρχει ψηφοφόρος σ’ αυτόν τον Δήμο που ενδιαφέρεται για το ποιον θα στηρίξει ο τάδε υποψήφιος δήμαρχος στις Περιφερειακές ή σε άλλες εκλογές; Όχι, αλλά αν υπάρχει (τέτοιος δημότης) καλύτερα να του απαγορεύσουν να ψηφίσει, καθότι είναι βέβαιον ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ