Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 24-05-2018

Ο δήμαρχος Κατερίνης είπε μια μεγάλη αλήθεια κατά τη συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες. Είπε λοιπόν ότι το θέμα εξαντλήθηκε σε προηγούμενη συζήτηση η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες…
Ως εδώ η αλήθεια είναι με το μέρος του, μόνο που τότε, μόνο ο κ. Ντούρος (παλικαρίσια και με επιχειρήματα) υποστήριξε τη θέση του και ως προς αυτό, δικαιωματικά ξαναψήφισε υπέρ της μίσθωσης της έκτασης.


Πριν τη συζήτηση του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Με τον συνάδελφο Μπουτάρη μπορεί να έχουμε εκ δια μέτρου αντίθετες απόψεις σε κάποια θέματα, μπορεί να διαφωνούμε με κάποιες από τις τοποθετήσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τέτοιες επιθέσεις», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, θέση με την οποία συντάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να μην εκπροσωπηθεί η τάση των «ναι μεν, αλλά…». Αυτή η τάση εκπροσωπήθηκε αρκουντως ικανοποιητικά από τον Νίκο Μακρίδη (της Νέας Εποχής), ο οποίος ναι μεν καταδίκασε την επίθεση «αλλά αυτή τη στιγμή θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ένα ψήφισμα καταδίκης των δηλώσεων του ελληνόφωνου, δεν τον λέω Έλληνα, κ. Μπουτάρη που λέει όσα λέει για τη Μακεδονία μας και τους πόντιους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σεβαστές όλες οι απόψεις, αφού αποδεδειγμένα δεν έχω πρόβλημα ούτε με τους Ελληνόφωνους, ούτε με τους Τουρκόφωνους. Όπως όλοι μας (νομίζω) το μόνο πρόβλημα που με έχω (και αδυνατώ να αντιμετωπίσω) είναι η περιρρέουσα βλακεία…


Σε κάποιους «συμπαθητικούληδες», που επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας με το επιχείρημα πως αν δεν αντιδρούσαμε σ’ αυτούς που προδίδουν την πατρίδα ακόμα σκλαβωμένοι θα ήμασταν στους τούρκους, τα γεγονότα, έρχονται να απαντήσουν…
Αυτό το επιχείρημα σκοπό έχει να παραλληλίσει τους «μπαχαλάκηδες» του σήμερα, με τους ήρωες του τότε.
Και ας πούμε ότι είναι έτσι… Ποιος «ήρωας» μπροστά στον Τούρκο κατακτητή, θα ζητούσε συγνώμη και μάλιστα με αστεία επιχειρήματα του στυλ «παρασύρθηκα, δεν ήξερα…»
Χθες, στην απολογία τους οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης είπαν:
Κατηγορούμενος 1: «Ήμουν μακρυά και είδα ότι το πλήθος αποδοκίμαζε κάποιον. Πλησίασα για να δω. Παρασύρθηκα από το πλήθος και από το νεαρό της ηλικίας μου. Είχα ακούσει και για κάποιες δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ότι «χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Πόντιους». Ήμουν απερίσκεπτος. Αργότερα είδα τον δήμαρχο στο Ιπποκράτειο, ήταν λάθος μου που δεν του ζήτησα συγγνώμη. Θέλω ενώπιον του δικαστηρίου να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη και από τον πατέρα μου για το λάθος που έκανα».
Ο ίδιος νεαρός αναγνώρισε τον εαυτό του σε φωτογραφία συγκέντρωσης κατά του Thessaloniki Gay Pride, τον Ιούνιο του 2017, όμως είπε ότι πήγε χωρίς να γνωρίζει ποια οργάνωση είχε κάνει το κάλεσμα.

Κατηγορούμενος 2: Ο 36χρονος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτίθετο το πλήθος. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος.
Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε και κατέθεσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Κατηγορούμενος 3: Επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.
Υποστήριξε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ με τις αρχές, παραδεχόμενος τη συμμετοχή του στα επεισόδια και ΥΠΕΔΕΙΞΕ στους αστυνομικούς τον 17χρονο.

Μετά από αυτά, αδυνατώ να φανταστώ ότι ο Αθανάσιος Διάκος όταν τον πιάσανε οι Tούρκοι, έκλαιγε σαν παιδάκι και ζητούσε συγγνώμη, επειδή δεν ήξερε οτι έσφαξε καμιά 500αριά στην Αλαμάνα και πως όλα έγιναν επειδή παρασύρθηκε από το πλήθος!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ