Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα.. τέτοια λόγια! 24-01-2018

Ίσως είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα μια σύσκεψη (και αναφέρομαι σε αυτήν του Επιμελητηρίου) στην οποία ήταν τόσο πολύ διάχυτη η απογοήτευση, πως δεν θα προκύψει τίποτα από αυτήν. Και όμως, όλοι είχαν κάτι να πουν και μια ιστορία καθημερινής τρέλας (με πάντα πρωταγωνιστή την παρουσία ή την απουσία του κράτους) να καταθέσουν.

Αυτή δεν ήταν «σύσκεψη» εξομολόγηση ήταν μπας και τους λυπηθεί ο μεγάλος (που δεν το βλέπω…)

Κοιτάζοντας πάντως πίσω από τις τοποθετήσεις των βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν οτι το πρόβλημα πχ των ελειπέστατων ή ανύπαρκτων ελέγχων στην αγορά εργασίας θα λυθεί με προσλήψεις στο δημόσιο ένα έχω να πω: Χαμπάρι δεν πήραν τι συμβαίνει! Το πρόβλημα δεν λύνεται με καταστολή (και πολύ περισσότερο με προσλήψεις και άρα φόρτωμα επιπλέον δαπανών στο δημόσιο). Η ρίζα του προβλήματος είναι το δαπανηρό κράτος, που το αναγκάζει να υπερφορολογεί τους επαγγελματίες οι οποίοι μπρος αφανισμό τους και φοροδιαφεύγουν και τις εργασιακές σχέσεις κάνουν «λάστιχο», επειδή ακριβώς έχουν «συνέταιρο» το κράτος!

Και το σπιράλ της ύφεσης μεγαλώνει…


«Η Μακεδονία δεν είναι όλη δική μας, μοιράστηκε σε τρεις χώρες», ξεκαθάρισε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η γνωστή αοιδός (και εσχάτως όπως προκύπτει ιστοριοδίφης) κ. Άντζη Σαμίου.

Η (ακόμη μια) παρέμβασή της, αυτή τη φορά για ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής, αποτελεί περίτρανη απάντηση σε όσους υποστηρίζουν οτι ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας, απουσιάζει από τα μεγάλα που μας απασχολούν.

Μπράβο στην εξαιρετική αοιδό που έχει το σθένος να λέει αλήθειες (που προφανώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα αυτή). Όσο για τους επικριτές των πνευματικών ανθρώπων, πόσο «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά» να πέσουν!


Αυτό το: «το είπε και ο Τσίπρας» που απάντησαν οι βουλευτές (στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων) για την αναγκαιότητα της μείωσης των συντελεστών, το ανέφεραν πραγματικά επειδή είναι βέβαιοι οτι όντως ο πρωθυπουργός έχει λόγο συμβόλαιο;


Για περισσότερους από χίλιους συμπολίτες μας οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το κολυμβητήριο του Δήμου Κατερίνης, κάνει λόγο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το γραφείο τύπου.

Είναι όντως περισσότεροι από χίλιοι ή να φωνάξουμε τα σαϊνια της ΕΡΤ που έχουν και την εμπειρία για να κάνουν εκτίμηση του κόσμου;

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ