Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια!!! 23012019

Ανιδιοτελής, ής, ές {ανιδιοτελ-ούς / -είς (ουδ. –η)} αυτός που οι πράξεις του δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον του, από προσωπικό όφελος
Ωραία λέξη και η ανιδιοτέλεια και ακόμη καλύτερη όταν αυτή αποτελεί στάση ζωής, αρκεί ο «ανιδιοτελής» να μην επιλέγει την συγκεκριμένη στάση ζωής για να… διαφημίσει την ίδια την «ανιδιοτέλειά του», προδοκώντας αναγνώριση (ενίοτε και στην κάλπη).


«Ξεμπλοκάρισε» το ζήτημα του (υπό κατασκευή) Πολτιστικού Κέντρου της Κατερίνης, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση (μερικών, αλλά απολύτως σεβαστών εκατομμυρίων ευρώ) για την αποπεράτωσή του. Τουλάχιστον αυτήν την εξέλιξη (δλδ της χρηματοδότησης του έργου) ανακοίνωσε ο δήμαρχος από βήματος Δημοτικού Συμβουλίου.
Πώς τα φέρνει όμως η ζωή! Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε για Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (100%) το 2010. Έκτοτε κύλλησε πολύ νερό στο αυλάκι, απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, χάθηκε η χρηματοδότηση και εκεί που όλα έμοιαζαν μαύρα και δυσοίωνα για το μέλλον του, φτάσαμε (αισίως) στο 2019 για να επαναχρηματοδοτηθεί!
Όλως τυχαίως τα δυο «σωτήρια έτη 2010 και 2019» είναι έτη διεξαγωγής δημοτικών εκλογών. Πάντως, αν όλα πάνε καλά θα έχει ολοκληρωθεί και λειτουργήσει πριν το επόμενο προεκλογικό έτος του 2023


Κάθε φορά που διαβάζω για χρηματοδότης μεγάλων έργων ύδρευσης, το μυαλό μου (αυτόματα) πηγαίνει στο Διυλιστήριο της Μόρνας! Πόσα εκατομμύρια ευρώ «παρατημένα» και «ρημαγμένα», επειδή κάποιοι αποφάσισαν να απαξιώσουν το συγκεκριμένο έργο…
Για να μην πω πόσες περιοχές της Πιερίας «κορακιάζουν» το καλοκαίρι από τη μη λειτουργία του!


Έχει βουίξει (κυρίως) η Θεσσαλονίκη ότι ο δημοσιογράφος (και Πιεριέας) Χρήστος Γιαννούλης, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο εκλεκτός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σ’ αυτήν την περίπτωση, να δούμε το ποσοστό που θα λάβει στην Κατερίνη, όπου στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδίκησε το Δήμος ως επικεφαλής του Άλλου Δρόμου.


Με το που είδα ποιοι υπουργοί υπογράφουν το κείμενο με το οποίο «πήγε» στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, λύθηκε η απορία μου γιατί επιλέχθηκε ένας εν ενεργεία ΓΕΕΘΑ για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λες και έχουμε «λειψανδρία»!
Όπως και να το κάνεις, είναι διαφορετικό μια «συμφωνία» (καλή ή κακή δεν το εξετάζω) με τη FYROM να έρχεται στη Βουλή έχοντας την υπογραφή ενός προσώπου που σήμερα είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι χθες ήταν αρχηγός του Ελληνικού Στρατού…
Σχεδόν σατανικό!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ