Μενού Κλείσιμο

Tέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 23-10-2017

Συγγενείς και φίλοι, είπαν το Σάββατο το πρωί, το τελευταίο αντίο στον φωτορεπόρτερ Σάββα Φωτιάδη, που έφυγε από τη ζωή…
Ο «κυρ-Σάββας» δεκαετίες τώρα αποτύπωνε με το φακό του μικρά και μεγάλα γεγονότα της Πιερίας. Από πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα μέχρι κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…


Θετικά αποτιμάται από στελέχη και πολτικούς της φίλους, η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην Κατερίνη. Μπορεί η εκδήλωση να ξεκίνησε με «ώρα ΠΑΣΟΚ», ωστόσο αρκετός ήταν ο κόσμος που περίμενε να ακούσει την υποψήφια πρόεδρο της Κεντροαριστεράς.
Όσον αφορά την ομιλία της κ. Γεννηματά, περισσότερο επικέντρωσε στην κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ λίγα (έως ελάχιστα) ήταν τα σημεία για το εγχείρημα της ένωσης δυνάμεων του κέντρου και πώς αυτό το εγχείρημα θα το υποστηρίξει η ίδια, αν και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος…
Να σημειωθεί οτι η κ. Γεννηματά, ξεκίνησε την ομιλία της, εκφράζοντας την λύπη της για την απώλεια της Σοφίας Δροσούνη, ανακοινώνοντας οτι για τα επόμενα 2 χρόνια, το κόμμα θα παρέχει στα τρία παιδιά της οικονομική βοήθεια 500 ευρώ το μήνα.


Ευχάριστα είναι τα νέα για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κατερίνη, μετά τη συνάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Κατερίνης, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Σημειώνουμε την ημερομηνία (31 Μαρτίου 2018) και αναμένουμε στοϊκά την υλοποίηση της υπόσχεσης.
Πάντως όταν είδα το ενημερωτικό δελτίο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, περίμενα να έχει και αναφορά στο θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη. Δεν μπορεί να πήγαν οι τρεις (αντίθετοι με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών) βουλευτές στον αρμόδιο υπουργό, έχοντας μαζί τους το δήμαρχο Κατερίνης και να μην έκαναν ούτε μια νύξη για θέμα!
Εκτός κι αν το ξέχασαν ή εκτός και αν συμφωνούν πως διαφωνούν με το δήμαρχο και πάμε παρακάτω…


Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των πολιτών στις Α Βοήθειες, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρουσίασε
Το πρόγραμμα της Βασικής Υποστήριξης της ζωής, τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την τεχνική Heimlich (πνιγμονή από ξένο σώμα) και την πλάγια θέση ασφαλείας παρουσίασε σε ομάδα Γερμανών, που ζούνε στην Πιερία, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.
Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της, η ΔΟΠ δείχνει το ενδιαφέρον της στην ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων…. χωρίς σύνορα, εμπόδια και διακρίσεις.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί οτι ομάδα Γερμανών, δώρισε απαραίτητο υλικό στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ