Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 23-07-2019

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την «αποφράδα ημέρα» που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι. Ήταν η ημέρα που έκανε το Μάτι, συνώνυμο της καταστροφής και της ανείπωτης τραγωδίας.

102 άτομα έχασαν τη ζωή τους, επειδή κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους.

Να δούμε σε ποια επέτειο της τραγωδίας θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Το οφείλει αυτό η Ελληνική πολιτεία όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά κυρίως στα ίδια τα θύματα…

(Παρεμπιπτόντως, 44 βάρδιες είναι κενές στο πρόγραμμα «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» που για μια ακόμη χρονιά υλοποιεί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας…)


Επανέρχεται στην επικαιρότητα ο (στην ουσία ανενεργός) αντικαπνιστικός νόμος. Μεγάλα πρόστιμα (θεωρητικά) περιμένουν τους παραβάτες.

Το αν αυτά θα έχουν αποτέλεσμα, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί με ένα «ντου» των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών στο κτίριο που… στεγάζονται! Και μη μου πείτε ότι με έναν πρόχειρο έλεγχο σε δημαρχεία και κτίρια Περιφερειακών Ενοτήτων δεν θα βρεθεί ένας θεριακλής!

Καλό είναι, για να έχει αποτέλεσμα οι έλεγχοι να ξεκινήσουν από τα… διπλανά γραφεία. Και τέλος πάντων, αυτός ο νόμος υπάρχει πιθανότητα να εφαρμοστεί πιστά, μόνο αν βρεθεί –κάπου, κάποιος, κάποτε- που θα έχει το σθένος να τον εφαρμόσει στον υπουργό, το βουλευτή, το δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη…


Ο νομός Κοζάνης εγκλωβίζεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς διοδίων οι οποίοι δεν έχουν μελέτη, είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής (Κοζάνης) Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Δεν ξέρω τι άποψη έχει ο βουλευτής (και αν πέρασε καμιά φορά από την Πιερία, έναν νομό εγκλωβισμένο σε 4 σταθμούς διοδίων), αλλά και με μελέτη (των σταθμών) πάλι εγκλωβισμένος θα ήταν ο νομός του.


Επεκτείνεται το πρόγραμμα για την ίδρυση «Πρώτυπων» και «Πειραματικών» σχολείων, αφού η κυβέρνηση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα (τουλάχιστον) σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Για την Πιερία πάντως, επιμένω, προς προτεραιότητα είναι να αποκτήσει (κανονική) στέγη το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και αυτό θα πρέπει να έχουν κατά νου όχι μόνο οι τέσσερις βουλευτές του νομού (τόσοι δεν είναι;) αλλά και οι τρεις δήμαρχοι!

Και άμα το ξεχνάνε, εμείς εδώ θα είμαστε να τους το θυμίζουμε!


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ