Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 23-07-2018

Αμέτρητα παγκάκια έχουν τοποθετηθεί εντός της Κατερίνης, σε παλιούς και νέους χώρους λαϊκών συναθροίσεων. Όχι, ότι δεν είναι ωραία εικόνα (ή πρακτικά), απλά αναφέρω ότι η τοποθέτησή τους, δικαιώνει το από δεκαετίας (και πλέον) επιτακτικό αίτημα του τότε δημοτικού συμβούλου Γιάννη Γρηγοριάδη.

Βέβαια πριν 10 χρόνια διανύαμε ακόμη εποχή «παχαίων αγελάδων» και όλα αυτά μάς φαίνονταν «μπανάλ» και μικρά έργα…


Αυτό που πρέπει να φτάσουμε στα μέσα Ιουλίου για να γίνουν παρεμβάσεις (διαγραμμίσεις και άλλα μεγαλόπνοα έργα) ακόμη και μέσα σε τουριστικούς οικισμούς, αδυνατώ να το καταλάβω.

Καλός ο προγραμματισμός «με βάση τα διεθνή στάνταρ», αλλά πείτε μου σε ποιο Ευρωπαϊκό κράτος (εκτός Βλακανίων) αυτά τα έργα θα γινόταν σε φουλ σεζόν…


Ιούλη (και όχι Νοέμβρη) «επέλεξε» να φύγει ο Μάνος Ελευθερίου. Η Κατερίνη του οφείλει πολλά, όπως πολλά περισσότερα του οφείλει και ο κόσμος των Τεχνών.

Σε ανύποπτο χρόνο έγραψα για την υποχρέωση (που θα έπρεπε να νιώθουμε ως Κατερινιώτες) να τιμήσουμε εν ζωή αυτόν τον καλλιτέχνη που το 1962 έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Το τρένο φεύγει στις 8».

Δεν το κάναμε, αλλά δεν είναι το μόνο τρένο που έχουμε χάσει ως Κατερινιώτες… Ταπεινή μου άποψη, ο Μάνος Ελευθερίου, θα έπρεπε να είναι για την Κατερίνη, ότι ο Διονύσιος Σολωμός για τους Έλληνες.

Το ευχαριστούμε και για τα (χιλιάδες) μαλαματένια λόγια, αλλά και για τα χιλιάδες παραπονεμένα λόγια που αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές

Στο ταξίδι του, ας τον συνοδεύουν «του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια»…


Αν η Νέα Δημοκρατία είχε στην σύνθεσή της έναν «Καρχιμάκη», 25 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόταν σήμερα… Όμως αυτό είναι που θέλουν οι νεοδημοκράτες;


Την Τετάρτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο, θα μιλήσει για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, οι «Φίλοι ΠΑΟΚ νομού Πιερίας», με ανακοίνωσή τους προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει μια τέτοια «προδοτική» εκδήλωση στην Κατερίνη.

Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι «Φίλοι ΠΑΟΚ νομού Πιερίας» θα σας γελάσω, αλλά εν πάση περιπτώσει, αν δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της ομιλίας του κ. Τζανακόπουλου, μπορούν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να τον πάνε στο αρχαίο θέατρο Δίου, όπου ο Λάκης Λαζόπουλος (το βράδυ της ίδιας μέρας) θα ανεβάζει τους «Βατράχους»…

Έτσι για να στηρίξουμε και τα δικά μας παιδιά…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ