Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 23-02-2018

«Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού…» πολύ ορθά είπε χθες ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας στην εκδήλωση που έγινε στην πλατεία και όπου μαθητές «πήραν μια γεύση» των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές ανάγκες σε όλες τις ελληνικές πόλεις και εννοείται και στην Κατερίνη.

Συνυπογράφω, το περί «επίπεδο επίδειξης πολιτισμού». Το πόσο απολίτιστοι είμαστε το βιώνουμε καθημερινά. Το ωραίο όμως είναι ότι όλοι βλέπουμε το πρόβλημα, πλην εκείνων που έχουν την δυνατότητα ελέγχου.

Και δεν είναι μόνο πχ το πλήρωμα ενός περιπολικού που μπορεί να διέρχεται από περιοχή με δεκάδες σταθμευμένα οχήματα σε πεζοδρόμια αλλά να μην συγκινείται, είναι και το «πολιτικό προσωπικό» που εξαντλεί την «προσφορά του στον τόπο», στο να προσπαθεί να «σβήνει» κλήσεις της εκλεκτής του πελατείας, λες και όντως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!

Μια χαρά (και κυρίως αποτελεσματικές) είναι οι πράσινες κατασκευές που τοποθέτησε ο Δήμος στα πεζοδρόμια της «υπό κατασκευή» πλατείας Δημοκρατίας. Ας επεκτείνει το μέτρο, σε κάθε καινούργιο πεζοδρόμιο που έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιείται από οχήματα… Τι πιο απλό;


Έμαθα το εξής εξαιρετικό (και Ελληνικό) περιστατικό…

Χθες το πρωί, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκήρυξη για θέση συνεργατών του Υπουργείου Παιδείας. Η προκήρυξη προωθήθκε άμεσα στα σχολεία και του νομού μας.

Το πιο ωραίο όμως είναι οτι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε μια μέρα… πριν!

Την άλλη φορά, για να μην χαραμίζουν κόπο και χρόνο, να μην γράφουν τίποτα σε τέτοιου είδους προκηρύξεις. Να βάζουν κατ’ ευθείαν τη φωτογραφία αυτού που θέλουν να προσλάβουν!


Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή ο Σύλλογος Παναγία Σουμελά. Η αιμοδοσία θα γίνει στην πολιτιστική στέγη του Συλλόγου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Όσοι μπορούν (και κυρίως) όσοι θέλουν, ας ενισχύσουν με το αίμα τους, την προσπάθεια. Κανείς δεν ξέρει πότε θα χρειαστεί λίγο αίμα.


«Ανατριχιαστική» η άποψη του πλανητάρχη Τραμπ για οπλοφορία εκπαιδευτικών (στα Αμερικανικά σχολεία), ώστε να αντιμετωπίζουν (αν χρειαστεί) φαινόμενα τυφλών επιθέσεων.

Γιατί κάτι μου λέει, πως στην Ελλάδα περισσότεροι εκπαιδευτικοί, από όσοι στην Αμερική, θα έβλέπαν με «καλό μάτι» ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ