Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια!!! (22-06-2017)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε προχθές, μετά από εξ Αθηνών πληροφορία, ότι δήθεν πρώην υποψήφιοι βουλευτές, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλαβαν τηλεφωνική οδηγία από τα κεντρικά της ΝΔ, αν επιθυμούν να συμπεριληφθούν εκ νέου στις λίστες της, να ανοίξουν εκλογικό γραφείο. Η αλήθεια είναι πως η στιγμή χρονικά εκδείκυται για τέτοιου είδους σπέκουλα, αλλά μια τέτοια ενέργεια αν ήταν αληθής θα συνιστούσε είδηση. Δεν άργησε όμως να λάμψει η πραγματικότητα. Όντως υπήρξε τηλεφώνημα εξ Αθηνών, όχι όμως από τη ΝΔ αλλά από νεοδημοκράτη. Διότι κάποιος εργάτης που πήγε και κάθαρισε γραφείο πρώην βουλευτή, το διέρευσε και άρχισε ο χορός του άγχους. Ευτυχώς στο τέλος πήγε η καρδιά όλων των ενδιαφερομένων στη θέση της.


Με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση στο Αρχοντικό Τσαλόπουλου, αναζήτησα και βρήκα πέντε αράδες για τον άρχοντα Τσαλόπουλο ο οποίος ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, ο πρώτος βουλευτής Πιερίας προτού ιδρυθεί ο νομός (υπαγόταν στο νομό Θεσσαλονίκης). Ο Τσαλόπουλος γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1871. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και έκανε σπουδές στο Οθωμανικό Δίκαιο στο Τουρκικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη το 1902 και εργάστηκε ως δικηγόρος ενώπιον του τουρκικού Πρωτοδικείου (η Κατερίνη δεν είχε απελευθερωθεί ακόμα). Ήταν μέλος της επιτροπής που παρέδωσε την Κατερίνη στον ελληνικό στρατό, κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 16 Οκτωβρίου 1912. Μαζί με τον πεθερό του, έχτισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κατερίνης. Ο Τσαλόπουλος χρημάτισε βουλευτής (αναφέρεται ως βουλευτής Θεσσαλονίκης) για την περίοδο από τις 31 Μαΐου 1915 ως τις 29 Οκτωβρίου 1915 και από τις 12 Ιουλίου 1917 ως τις 20 Σεπτεμβρίου 1920 και ξανά (στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση) από το 1915 ως το 1917 και από το 1920 ως το 1922. Ο Τσαλόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών. Με το κόμμα των βασιλοφρόνων εκλέγονταν ο εκλιπών, δεξιό κόμμα ξανανοίγει το σπίτι του. Άρα ο μεταστάς μπορεί να κοιμάται ήρεμος τον αιώνιο ύπνο.


Σύμφωνα με πληροφορίες «ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια δημιουργίας Αιμοδυναμκού Εργαστηρίου, με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργή βοήθεια του πολιτευτή των ΑΝΕΛ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Δημήτρη Ζησιμόπουλου, συναντήθηκε στο γραφείο του με την εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Ελληνικής Ιατρικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης, συγγραφέα κα Βασιλική Βαλιώτη. Αυτά μεταξύ άλλων, αμαφέρει δελτίο τύπου προς δημοσίευση, που μας έστειλε ο κ. Μυστρίδης. Όχι ως κομματικό στέλεχος των ΑΝΕΛ αλλά ως διοικητής του Γ.Ν.Κ. Αν λοιπόν ευοδωθεί η προσπάθεια, στο μέλλον δύο τινά θα συμβαίνουν. Οι οπαδοί και τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, θα τυγχάνουν προτίμησης αν επιλέξουν το νοσοκομείο μας και με το πέρας της εξέτασης, θα λαμβάνουν δώρο ένα λούτρινο καγκουρώ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ