Μενού Κλείσιμο

Τετοια ώρα..Τέτοια Λόγια!!! 22-02-2018

Τα (γνωστά) κόλπα κάνουν οι Ευρωπαίοι στην κυβέρνηση, αφού δεν ενέκριναν (ακόμη) μια δόση προς την Ελλάδα, παρά το γεγονός οτι έχει ολοκληρώσει (υποτίθεται) τα προαπαιτούμενα. Οι Ευρωπαίοι, ακολουθούν την πάγια τακτική τους, αυτή που ακολούθησαν και με τον Σαμαρά. Μόλις τους «έκανε τη δουλειά» ξεκίνησαν να βάζουν «εμπόδια» ακόμη και επειδή δεν τους άρεζε το χρώμα στο Μαξίμου…

Το ίδιο κάνουν και στον Τσακαλώτο και αυτό σημαίνει κάτι… Σήριαλ σαν αυτό την Καθαράς Δευτέρας θα δούμε πολλά ακόμη… Και κάθε επεισόδιο θα φέρνει πιο κοντά την κάλπη!


Πάντα γκλυκομίλητη αυτή η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Πρώτη φορά άκουσα αντιπρόεδρο της Βουλής να στέλνει στέλνει στο «διάολο» τόσο μελιστάλακτα συνάδελφό της και μετά να κάνει την… Πακιστανή!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί κάποιοι εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός οτι η ίδια (λίγο αργότερα) δήλωσε οτι δεν το είπε… Έχουν ειπωθεί και πιο βαριά (και σαφώς πιο ωραία) από χείλη κυβερνητικών, αλλά «κύλλησαν σαν την βροχή στον τσίγκο…»


Αντιδρούν οι δήμαρχοι (αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε) στη διάταξη για ένταξη των 4χρονων παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ένα σωρό επιχειρήματα έχουν ανασύρει για να υποστηρίξουν το αίτημά τους, με κυρίαρχο οτι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο 3,5 χιλιάδες εργαζόμενοι δημοτικών παδικών σταθμών.

Εντάξει ισχυρό το επιχείρημα, αλλά οι παιδικοί σταθμοί ιδρύονται από τους δήμους για να απασχολούν κόσμο ή για να προετοιμάζουν τα παιδιά για το σχολείο; Το 4χρονο παιδί, πού ακριβώς «τοποθετείται» στο αίτημά τους; Είναι καλύτερο για το παιδί να πηγαίνει προνήπια ή στον παιδικό σταθμό;

Αν δεν απαντηθεί σοβαρά αυτό το ερώτημα, όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε και να ‘χαμε να πούμε… (και για τους δημάρχους και για τους συνδικαλιστές). Και το ίδιο ισχύει και για το Υπουργείο, το οποίο δεν «αγάπησε» ξαφνικά την υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4 έτη, απλά με τη μείωση των παιδιών ερημώνουν τα… νηπιαγωγεία!


Στη Γαλλία εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο χρόνος (από τις 45 στις 90 μέρες) κατά τον οποίο μπορούν να κρατηθούν οι παράνομοι μετανάστες, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις…

Στην Ελλάδα, άπαξ και συλληφθεί κάποιος (σε πολλές των περιπτώσεων) μπορεί και να τον θυμηθούν πριν τις 90 μέρες…

Και σε περίπτωση που κριθεί κάποιος προφυλακιστέος… Φέξε μου και γλίστρησα! Μέχρι και 18 μήνες μπορεί να μείνει «μέσα», καθότι το σύστημα απονομή δικαιοσύνης είναι ελαφρώς αργό…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ