Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 22-01-2020

 

1

Σε (μια ακόμη) φάση αλλαγής εισέρχεται η πλατεία Ομονοίας των Αθηνών

Νομίζω, πως η μοναδική πλατεία που μπορεί να την συναγωνιστεί σε αριθμό αναπλάσεων είναι μόνο η πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

Ακόμη και αν ο (νέος) δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος δεν ακολουθήσει την «πεπατημένη» των προκατόχων του, και πάλι η κεντρική πλατεία της πόλης μας, θα έχει καταγεγραμμένες στο «παλμαρέ» της περισσότερες αναπλάσεις από εκείνη των Αθηνών…

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως το πρώτο (και μερικές φορές και τελευταίο) «θύμα» κάθε δημάρχου, ήταν η πλατεία Ελευθερίας… Για να δούμε, αν αυτή η δημοτική αρχή, κάνει την έκπληξη!

 

 

2

Με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε συνάντηση η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, όπου την ενημέρωσε (μαζί με τον καθηγητή Δ. Αηδόνη) για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΔΙΠΑΕ (γνωστότερου ως πρώην ΤΕΙ Κατερίνης)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε αναλυτική συζήτηση για το αντικείμενο σπουδών που, όπως τονίζει η κ. Μάνη, είναι άμεσα συνυφασμένο με την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και για τον πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα μας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

 

 

3

Ιδιαίτερα large (ή αν θέλετε γαλαντόμος) αποδεικνύεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ενέκρινε 12.000 ευρώ για εκδήλωση κοπής πίτας στο υπουργείο του, με καλεσμένους τους 750 υπαλλήλους του (απόφαση την οποία τελικώς ανέστειλε μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε).

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με ανάρτηση τής σχετικής απόφασης, από την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τελιγιορίδου, η οποία σημείωνε, πως και η ίδια πέρυσι έκοψε πίτα στο γραφείο της, αλλά κόστισε 30 ευρώ και την πλήρωσε από την τσέπη της!

Η κ. Τελιγιορίδου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (των 30 ευρώ) μεταξύ συγγενών, φίλων και συνεργατών ή έχει ιδιότητες που τελευταία φορά είδαμε να έχει μόνο ο Ιησούς, ο οποίος με ένα πανέρι ψωμιά χόρτασε χιλιάδες κόσμου (κατά την Καινή Διαθήκη).

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.