Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 22-01-2018

Επιμένει στην ασφάλεια των επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου η διοίκηση του. Την περασμένη εβδομάδα μέλη της ΕΜΑΚ έκαναν άσκηση για να διαπιστώσουν τυχόν κενά σε περίπτωση ακραίων συμβάντων και όπως προέκυψε η άσκηση ήταν απόλυτη επιτυχής.

Αυτό που απομένει, είναι να πέσει κι άλλο χιόνι ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες ανοιχτό το χιονοδρομικό, το οποίο αποτελεί κανονική απόδραση, όχι μόνο για τους Κατερινιώτες, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

 


  

Τις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας επισκέφθηκε το τμήμα του ΙΕΚ Συνοδών Βουνού, το οποίο ενημερώθηκε για τις δρασηριότητες της Ομάδας.

Στο επίκεντρο της ενημερωτική επίσκεψης ήταν θέματα που αφορούν την τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να παρασχεθούν σε περίπτωση ατυχήματος στο βουνό.

Τα συχνά ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Όλυμπο, προφανώς και έχουν προβληματίσει όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο. Παρόλα αυτά, την πρώτη και μεγάλη ευθύνη την έχει ο ορειβάτης που αποφασίζει να ανέβει στο βουνό είτα υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές του, είτε υποτιμώντας τα καιρικά φαινόμενα και τις «παγίδες» που κρύβουν αυτά.


Υπό το «βλέμμα» του Άρη Βελουχιώτη φωτογραφήθηκαν (εις ανάμνηση της συνατήσεώς τους) η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα και ο αν Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Το κάδρο του λαϊκού αγωνιστή κοσμεί το Υπουργείο Υγείας και προφανώς εγκαταστάθηκε μαζί με την Πρώτη Φορά Αριστερά, καθότι δεν μπορώ να διανοηθώ οτι υπήρχε επί Άδωνη.

Αν και πιστεύω οτι η επιλογή της θέσης για την αναμνηστική φωτογραφία δεν έγινε τυχαία (η αριστερά εξάλλου φημίζεται για την αγάπη της σε συμβολικές κινήσεις) άλλο ήταν το βασικό. Παρότι δεν αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της βουλευτού, είμαι βέβαιος οτι δεν παρέλειψε να θυμήσει στον Χανιώτη υπουργό, πως κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της ΜΕΘ (ένα χρόνο πριν) είχε διαβεβαιώσει οτι θα λειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλίνες της.

Το αίτημα της πλήρους λειτουργίας της ΜΕΘ τέθηκε από την κ. Σκούφα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν θύμησε στον υπουργό την υπόσχεσή του η οποία (κατά τον ίδιο) θα είχε υλοποιηθεί έως τα τέλη της άνοιξης του 2017.


Έναν ακόμη «απίθανο φόρο» (στην προσπάθειά της να βγάλει από τη μύγα ξύγκι) θέσπισε (ή αν θέλετε αύξησε) η κυβέρνηση. Από την αγωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν γλίτωσαν ούτε οι διαιτητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ «πριν την εφαρμογή του νόμου από την περιστασιακή αυτή απασχόλησή υπήρχε ένα 20 % που παρακρατούνταν ως φόρος. Δηλαδή από τα 15 ευρώ μ.ο. που έπαιρνε για παράδειγμα ένας κριτής σε έναν αγώνα, επέστρεφε ως φόρο 3 ευρώ. Με την νέα διάταξη στα 20%, προστίθεται άλλο ένα 26,95%, δηλαδή σύνολο 47%, χωρίς παράλληλα να αλλάζει η αμοιβή.

Επιπλέον χρειάζεται να ειπωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους των ομοσπονδιών το δυναμικό αυτό αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από συνταξιούχους και ανέργους που με βάση την νέα διάταξη, είναι απαγορευτικό να συμμετέχουν σε αγώνα, αφού αυτομάτως χάνουν οι μεν το 60% ποσοστό της σύνταξης, οι δε το επίδομα ανεργίας

Την τσακίσατε σύντροφοι την φοροαποφυγή!!! Συγχαρητήρια!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ