Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 21-06-2018

Με μια ομολογουμένως «νόστιμη» ανάρτηση στο fb, σχολίασε ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Π» χθες από τις (πρώην) χρωματιστές διαβάσεις πεζών…

Ελπίζω να επιτρέπει στην ταπεινότητά μου ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος να του απαντήσω…

Πάμε λοιπόν…

Κακά ενημερωμένοι δημοσιογράφοι; Ή φιλότιμοι wannabe «influencers»; Ο,τι και να ‘ναι τους συμπαθώ και τους στηρίζω γιατί είναι μόνο 2-3. Κρίμα. (Οπωσδήποτε κακά ενημερωμένοι, αφού το λέτε εσείς Εξοχότατε κ. Πρόεδρε. Το μόνο που μας κάνει να ελπίζουμε ότι δεν θα μας στείλετε στο ικρίωμα είναι το έλεος σας και η δεδηλωμένη συμπάθεια που τρέφετε  προς το πρόσωπό μας. Μόνο σας παρακαλούμε, αν γίνεται, να μας συμπαθείτε λιγότερο…)

Οι πολύχρωμες διαβάσεις ήταν μόνο 4 και έγιναν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μικρών μαθητών για την οδική συμπεριφορά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας και τη Δημοτική Αστυνομία (Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης «γιατί σε 4 σχολεία»; Θα αρκούσε το ένα για να περάσετε το μήνυμα. Εκτός και αν δεν έφταναν οι μπογιές για παραπάνω…)

Στις φωτογραφίες ήμουν εκ των πραγμάτων κι εγώ (πρώτη φορά πρέπει να σας πίεσαν Εξοχότατε κ. Πρόεδρε τόσο πολύ, καθότι είναι γνωστό ότι αφήνεται το μεγάλο γνωμοδοτικό σας έργο να μιλάει για σας) γιατί εμείς οι ίδιοι βάψαμε τις διαβάσεις (αδικείτε τον εαυτό σας. Δεν ήταν απλό βάψιμο!) και όλη η δράση έγινε με ΜΗΔΕΝικό κόστος για τον δημότη (Μηδενικό κόστος  Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης; Είστε σίγουρος;)

Τέλος η δράση του Τοπικού Συμβουλίου είναι κυρίως γνωμοδοτική (Εξοχότατε κ. Πρόεδρε γνωμοδοτικό βάψιμο πρώτη φορά στα χρονικά…) και σε αυτό το πλαίσιο η πολύχρωμη διάβαση ήταν μια πρόταση για να μπει λίγο χρώμα στη ζωή μας (μ’ αυτό είναι το θέμα, ότι μπήκε χρώμα και μετά ξαναβγήκε Εξοχότατε κ. Πρόεδρε) πόσο μάλλον για όσους έχουν μάθει να ζουν στο γκρίζο, το σκοτάδι και τα κλειστά γραφεία (Εξοχότατε κ. Πρόεδρε καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας για όσους ζούνε στο σκοτάδι και κλειστά γραφεία, αλλά αν στοχεύατε και σ’ αυτούς, μήπως θα ήταν αποτελεσματικότερο να κάνατε πολύχρωμες διαβάσεις έξω απο τα γραφεία τους; Εξοχότατε κ. Πρόεδρε μπορώ να σας υποδείξω πολλά κλειστά γραφεία, αλλά δεν μπορώ να σας πω αν είναι σκοτεινά. Ωστόσο δεν αμφισβητώ την άποψή σας, αφού προφανώς διαβήκατε πόρτες κλειστών γραφείων και διαπιστώσατε ή νιώσατε το σκοτάδι τους. Είμαι βέβαιος ότι παραμείνατε σ’ αυτά, μόνο όσο χρειάστηκε…)

#αγάπη_μόνο (Εξοχότατε κ. Πρόεδρε  το χάσταγκ #αγάπη μόνο, δικαιωματικά πλέον μπορεί να χαρακτηρίζει όχι μόνο τον γνωστό Τάσο Ποτσέτη, αλλά και όποιον με ανιδιοτέλεια προσφέρει –έστω και γνωμοδοτικά- στα κοινά της πόλεως μας…)

Αξίζει να θυμήσουμε τι έλεγε εκ μέρους του Συμβουλίο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης ο κ. Τσίρκος, όταν ξεκινούσε η δράση (η οποία ήταν αξιόλογη, αλλά αποσπασματική όπως δείχνουν τα γεγονότα και οι… μπογιές)

«Με απόφαση του Σ.Δ.Κ.Κατερίνης σχεδιάσαμε και δημιουργούμε στην Κατερίνη τις πρώτες πολύχρωμες διαβάσεις στην Ελλάδα σε δρόμους γύρω από σχολεία με παράλληλη ενημέρωση των μαθητών από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια. Η δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, πεζών και οδηγών, σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, αλλά και την πρακτική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Η παρέμβαση είναι σχεδιασμένη αρχικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε ορισμένες διαβάσεις κοντά σε εισόδους σχολείων, ώστε να κριθεί έπειτα η δυνατότητα επέκτασής της από το αποτέλεσμα και την αποδοχή της από τους πολίτες. Σκοπεύουμε και θα φροντίζουμε για τον κατάλληλο σχεδιασμό και χρωματισμό των διαβάσεων υπό την καθοδήγηση ειδικών, αλλά και με εθελοντική συμμετοχή πολιτών. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία και συντονισμό με το Τμήμα Τροχαίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης. Εκτιμούμε ότι η δράση πέρα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την εξωστρέφεια της Κοινότητας και του Δήμου μας, θα ωφελήσει και πρακτικά στην ελκυστικότερη χρήση των διαβάσεων και των σημάνσεων στους δρόμους από τους πεζούς, τη βελτίωση της αισθητικής και τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Ευχαριστούμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, τις κ. Μαρίνα Χρονάκη και Κλειώ Δημάση, τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, τα στελέχη της Τροχαίας Κατερίνης, τον Διοικητή κ. Γεώργιο Πουτουρίδη και τον τ. Διοικητή κ. Δημήτριο Τσαουσίδη, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φλώρα Σορώτου και κ. Βαγγέλη Καρπούζα και του 18ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστο Βιδάκη και κ. Γιώργο Παπαγιάννη καθώς και την εταιρεία «Ε. Καμπούρης ΕΠΕ» για τη σημαντική προσφορά ειδικών χρωμάτων βαφής ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Ευχαριστώ το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης που στήριξε θερμά την πρόταση και ιδιαιτέρως το συνάδελφο Γιώργο Αδαμόπουλο. Τέλος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Βέρα Μπαλτατζή για την καταλυτική συμβολή της καθώς επιμελείται τα σχέδια των διαβάσεων και συνδράμει σημαντικά σε κάθε στάδιο της δράσης!

Ας βάλουμε λοιπόν «ΧΡΩΜΑ στους ΚΑΝΟΝΕΣ οδικής συμπεριφοράς» και ας κάνουμε τους δρόμους μας όμορφους, ασφαλείς και φιλικούς προς όλους έμπρακτα!

Εκ μέρους του Σ.Δ.Κ.Κατερίνης

ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Τσίρκος»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ