Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 21-01-2020

 

1

 

Συνάντηση εργασίας με το Βουλευτή Ξενοφώντα Μπαραλιάκο στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, είχε χθες ο Πρόεδρος της επιχείρησης Αστέριος Μπουσνάκης. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα θέματα της ΔΕΥΑΚ, στα ειδικά ζητήματα της χρηματοδότησης των δικτύων, στις μεθόδους και μελέτες αξιοποίησης των υδάτων ύδρευσης, καθώς και στον προγραμματισμό της επιχείρησης για την προώθηση μίας σειράς έργων.

 

 

Και με την ευκαιρία, ανήμερα της εορτής του, διοργανώνει την πρώτη πολιτική εκδήλωση (από τότε που εκλέχθηκε) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντας Μπαραλιάκος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 12 το μεσημέρι και όχι στις 12 το πρωί, όπως εκ παραδρομής αναγράφεται στο σχετικό κάλεσμα.

Εντάξει, έχουν δει πολλά τα μάτια μας (και έχουν ακούσει ακόμη περισσότερα τα αυτιά μας), αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για πολιτική εκδήλωση «άγρια μεσάνυχτα»… Νομίζω δηλαδή…

 

 

2

Άγριες συμπλοκές στην Πολωνία από «χούλιγκανς», οι οποίοι διέκοψαν φιλανθρωπικό αγώνα για να… κλέψουν πανό αντίπαλων οπαδών.

Για να μην νομίζετε πως η ανοησία είναι προνόμιο μόνο των Ελλήνων «χούλιγκανς». Ευδοκιμεί και σε άλλες χώρες.

 

 

3

Στα τελευταία της είναι η απλή αναλογική (και) για την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού όπως φαίνεται σύντομα θα έρθει η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Το όριο εκλογής δημάρχου, αναμένεται να καθοριστεί στο 40% (από την πρώτη Κυριακή), πράγμα που θα κάνει λιγότερο σύνθετα τα (προεκλογικά) πράγματα και θα μειώσει τις «εντάσεις» εντός των τοπικών κοινωνιών.

Το καλό είναι, πως στο τέλος της θητείας των σημερινών δημοτικών αρχών, οι πολίτες θα έχουν πλήρη άποψη για το εάν το «πείραμα» της απλής αναλογικής πέτυχε ή συνεισέφερε «μια από τα ίδια».

Πιθανότατα, ίδιο αποτέλεσμα δεν θα προκύψει σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, αφού και εδώ ο παράγοντας «έμψυχο δυναμικό» (βλέπε: ποιοι συγκροτούν ένα Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο) είναι ο καθοριστικός.

Άποψή μου, χωρίς να περιμένω να την υιοθετήσετε, είναι πως δεν είναι «το εκλογικό σύστημα στραβό, αλλά στραβά αρμενίζουμε». Οπότε είτε ενισχυμένη, είτε απλή αναλογική το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (για τις τοπικές κοινωνίες), αν τα πρόσωπα που συγκροτούν ένα συμβούλιο (δημοτικό ή περιφερειακό) είναι περιορισμένων δυνατοτήτων (και απεριόριστης «αναγνωρισιμότητας»)

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.