Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 21-01-2019

Ένα μικρό τμήμα από τον πολυσέλιδο κατάλογο των μνημείων ανά την Ελλάδα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμειο τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Αρχαιολόγων.
Από την Πιερία μόνο το 5ο Γυμνάσιο μεταβιβάζεται και μάλλον θα πρέπει να πούμε και «ευχαριστώ», αν σκεφτούμε ότι σε Μαγνησία και Σέρρες π.χ. μεταβιβάζονται ακίνητα προ του 1453 !
Και μπορεί το Υπουργείο να διαψεύδει, αλλά όσο οι συγκεκριμένοι «κωδικοί» (που αντιστοιχούν σε κάθε ακίνητο που περνάει το Ταμείο Αξιοποίησης) παραμένουν στο ΦΕΚ (και δεν αφαιρούνται με νέο ΦΕΚ), κανείς δεν μας εγγυάται ότι μπορεί να βρεθεί ένα «τρελός» υπουργός που θα το ενεργοποιήσει!


Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου από όλη την Ελλάδα στο χθεσινό συλλαλητήριο των Αθηνών για τη Μακεδονία…
Όμως αυτό πέρασε και είμαστε μπροστά σε άλλα γεγονότα και δεδομένα…
Η Συμφωνία καλώς ή κακώς (για μένα κακώς) θα κυρωθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών και εκεί όλοι θα πρέπει να αλάβουμε τις ευθύνες μας.
Και το δίλημμα είναι ένα… Ή θα διχαστούμε και θα μπούμε σε μια περίοδο όπου ο ένας θα προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλον ή θα αποφασίσουμε να αναζητήσουμε σ’ αυτήν την (κακή) συμφωνία τα όποια θετικά για να πατήσουμε επάνω της και να πορευτούμε, μπας και καταφέρουμε και διορθώσουμε κάτι στο μέλλον…
Αναμφισβήτητα προτιμώ το δεύτερο… Αν επιλέξουμε το πρώτο, οι «άλλοι» (όποιοι κι αν είναι αυτοί) θα έχουν πετύχει μια περήφανη νίκη εναντίον μας!


Το ότι η Δημόσια τηλεόραση επέλεξε χθες, αντί της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» επέλεξε να μεταδόσει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το λες και κατάκτηση! Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, που γύρισε (σε προκλητικό σημείο) την πλάτη σε παρόμοιο ειδησεογραφικό γεγονός!


Φουλ πρόγραμμα, περιμένει τον δημοσιογραφικό κόσμο της Πιερίας το ερχόμενο Που.Σου.Κου. Ο χορός των εκδηλώσεων (στην κυριολεξία η λέξη χορός) ανοίγει την Παρασκευή με την ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ και ομιλητή τον Δημήτρη Δένδια. Ο… χορός συνεχίζει το Σάββατο με την ετήσια εκδήλωση του ΕΒΕ Πιερίας όπου, δεν μπορεί! όλο και κάποιος κυβερνητικός θα έρθει για να μιλήσει
Πάλι καλά δηλαδή, που ο ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα, παίζει Κυριακή…


Προς υποψηφίους (πάσης φύσεως)
Μαζέψτε τα «μαντρόσκυλα» του διαδικτύου, διότι στο τέλος μαζί με αυτά, θα μάσει και σας ο «μπόγιας». Ε να μην φτάσουμε στο σημείο να δημοσιοποιήσουμε «απειλές» που εκτοξεύουν, νομίζοντας ότι θα πάψει ο πολίτης να ασκεί κριτική ακόμη και για τα αυτονόητα.
Την επόμενη φορά δεν θα είναι προειδοποιητικό το μήνυμα, αλλά θα περιλαμβάνει και φωτογραφίες

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ