Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια!!! (20-09-2017)

Το τελευταίο διάστημα διακρίνω μια αναστάτωση (στα όρια της υστερίας) από γονείς μαθητών της Δ’ Δημοτικού σχετικά με το βιβλίο των θρησκευτικών και κατ’ επέκταση το ίδιο το μάθημα.
Οι αναφορές (ή αν θέλετε τα κεφάλαια) του συγκεκριμένου βιβλίου σε άλλες θρησκείες όπως στο Ισλάμ ή τον Ιουδαϊσμό, έχουν «ενοχλήσει» γονείς οι οποίοι ζητούν επισήμως και εγγράφως (όπως ακριβώς προβλέπεται) την εξαίρεση των παιδιών τους από το μάθημα.
Στην επιστολή τους (προς τον υπουργό) μεταξύ άλλων υποστηρίζουν πως «ο “Φάκελος Μαθητή” παρουσιάζει μονόπλευρα άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές ομάδες, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους που περιέχουν φανατισμό, ρατσισμό και μίσος. Επομένως δεν είναι αληθής.
Σε κάθε περίπτωση δεν ανέχομαι την άνιση μεταχείρισή μου ως ορθοδόξου χριστιανού σε σχέση με άλλεςθρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα όπως των Μουσουλμάνων, Καθολικών και Ιουδαίων Ελλήνων Πολιτώνπου έχουν την ευχέρεια βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016 να επιλέγουν ταδιδακτικά τους εγχειρίδια για την κατηχητική –ομολογιακή διδασκαλία της θρησκείας τους στα ΕλληνικάΔημόσια Σχολεία ενώ εγώ, που ανήκω στην θρησκευτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, να μην έχω τέτοιαεπιλογή για ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών…»
Η άποψη μου είναι οτι η όλη κατάσταση αποδεικνύει απλά τη «μη χρησιμότητα» του μαθήματος των θρησκευτικών στο σχολείο, αφού την «κατήχηση» (ή τον προσηλυτισμό) στα παιδιά σε θέματα πίστεως, την κάνουν οι γονείς, είτε αυτοί είναι χριστιανοί, είτε Ισλαμιστές, είτε Βουδιστές…
Όσο για τα αποτελέσματα αυτής της «κατήχησης»; Τα βλέπουμε κάθε βράδυ ως «συνταρακτικές ειδήσεις» στα κανάλια!


1.500.000 ευρώ φέρεται να έδωσε η ΕΡΤ για το «Κουτί της Πανδώρας» τη δημοσιογραφική εκπομπή που παρουσάζει ο Κώστας Μπαξεβάνης.
Έτσι είναι σε μια φιλελεύθερη οικονομία με υγιείς κανόνες ανταγωνισμού, ο άξιος (ή ο άριστος) επιβραβεύεται και «κονομάει»… Αντίθετα σε μια κοινωνία και οικονομία κλειστή και φοβική, ο Κώστας ο Μπαξεβάνης, για να επιβιώσει θα έπρεπε να προσκοληθεί σε ένα «κόμμα» μπας και μπορέσει να δείξει κάτι από την αξία του!


Την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα υποδεχθεί η Κατερίνη στα τέλη του Οκτώβρη και ήδη καλεί τους ενδιαφερόμενους λαμπαδηδρόμους να δηλώσουν συμμετοχή, εκεί που προτεραιότητα έχουν οι Ολυμπιονίκες.
Εφιστούμε λοιπόν, την προσοχή του Δήμου Κατερίνης! Πρέπει οπωσδήποτε να βρει έναν τρόπο να «αποκλείσει» τον Ολυμπιονίκη Κώστα Κουκοδήμο αν αυτός δηλώσει λαμπαδηδρόμος, διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην παραστεί στην τελετή η Μπέττυ Σκούφα, λόγω του γεγονότος οτι ο Ολυμπιονίκης πρώην αθλητής εκπροσωπεί μια πολιτική η οποία μας έφερε στο σημείο που μας έφερε!


Η Αμερικανική ταινία «The Company Men», θα προβληθεί στο «Στέκι» της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης (πίσω από το παλιό Νοσοκομείο). Πρόκειται για μια δραματική ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζον Γουέλς και η οποία πραγματεύεται τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο βιώνουν τρία ακριβοπληρωμένα στελέχη μεγάλης επιχείρησης την οικονομική κρίση και την ανεργία.
Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ, αλλά όσοι δεν καταφέρετε να τη δείτε, μην αγχώνεστε! Όλο και κάποια στιγμή θα προβληθεί από την ΕΡΤ. Οσονούπω, τελειώνουν οι ρωσικές και πολωνικές παραγωγές…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ