Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 20-07-2018

Όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχθούν διανύουμε την εποχή (αυτή συνήθως ορίζεται ως το χρονικό διάστημα έως τις εκλογές) των «πιασάρικων έργων».
Και συνειδητά επιλέγω το «πιασάρικα» και όχι το «έργα βιτρίνας», καθότι δεν υπάρχει έργο που να γίνεται σε μια περιοχή και να μην το έχει ανάγκη ο τόπος. Άλλο θέμα η αξιολόγηση, άλλο θέμα το ίδιο το έργο.
Και νομίζω (για να μιλήσω για την περίπτωση της Κατερίνης) ότι έχει ανάγκη από (αν θέλετε) «πιασάρικα έργα» όπως αυτό που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου. Μια πλατεία, που άλλαξε στην κυριολεξία όψη και ενδεχομένως και… θερμοκρασία….Αρκετά ικανοποιητική (έως πολύ ικανοποιητική) η κίνηση (τουλάχιστον σε πλήθος) στην Παραλία Κατερίνης.
Το βράδυ της Τετάρτης μερικές χιλιάδες κόσμου (και δεν είναι υπερβολή το χιλιάδες) είχαν «πνίξει» το κέντρο της περιοχής, (εκεί στην «επικίνδυνη» προβλήτα) με την παρουσία τους.
Δυστυχώς, «πνιγμένη» η περιοχή και από σκουπίδια με τους λιγοστούς κάδους (τέσσερις όλοι κι όλοι και αυτοί 4, 5 λίτρων) να ξεχειλίζουν ασχήμια.
Έναν κάδο ρε παιδιά! Ρώτησα φίλο καταστηματάρχη της περιοχής για να εισπράξω την απίστευτη απάντηση (που και ο ίδιος εισέπραξε από την αρμόδια υπηρεσία): «Δεν τοποθετούν κάδους, διότι τους κλέβουν, έτσι μας είπαν!»
Εντάξει, μπορώ να δεχτώ ότι το χειμώνα κάποιοι ενδεχομένως να τους κλέβουν, αλλά αν είναι έτσι ας τους τοποθετούν (στην πιο επισκέψιμη περιοχή της Πιερίας!) τον Μάιο και να τους μαζεύουν τον Οκτώβριο!
Είναι «ξεφτιλίκι» ο επισκέπτης να μπαίνει σε μαγαζί, όχι για να ψωνίσει, αλλά για να πετάξει τα σκουπίδια του… και αυτό το είδα με τα μάτια μου!


Την Κατερίνη θα επισκεφθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (αν στο μεταξύ δεν κάτσει κάποιος ανασχηματισμός στο μεσοδιάστημα) Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ανεπισήμως όπως έχω πληροφορηθεί, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Επιμελητήριο με το επίκαιρο θέμα «Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια…»
Δεν ξέρω αν έχει προφητικές ικανότητες ο υπουργός, καθότι λιγάκι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος από σήμερα, πώς θα είναι η Ελλάδα το… 2160!Με επιστολή του, προς Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας (και συνδικαλιστής εκπαιδευτικός της ΔΑΚΕ) Θόδωρος Σιαμάγκας, δεν αποδέχεται τον ορισμό του στη θέση του Υπεύθυνουν Τομεάρχη της ΝΟΔΕ για θέματα Πολιτισμού.
Ο λόγος ότι δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο (τόσο απλά!). Χρόνια συνδικαλιστής, «εγκέφαλοι» της ΝΟΔΕ τον όρισαν υπεύθυνο για τον Πολιτισμό…
Δηλαδή, πάλι καλά που δεν τον όρισαν υπεύθυνο αγροτικού και κτηνοτροφίας!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ