Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 20-01-2020

1

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων θα ορίσει τα μέλη της Επιτροπής του Ν. 2734/1999 «Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις», της Π.Ε. Πιερίας.

Σημειωτέον, ότι στα εκδιδόμενα πρόσωπα επ’ αμοιβή, δεν συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι και δημοσιογραφούντες, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών «εκδίδονται» δωρεάν και «κατ’ εξακολούθηση»

 

 

2

Μια ακόμη επιτυχία σημείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας η οποία εξακρίβωσε τη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το γνωστό πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τηλεφωνούσαν σε πολίτες (κυρίως ηλικιωμένους) με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο ή τραυματίσθηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και ζητούσαν χρήματα για να αποφύγουν οι συγγενείς των πολιτών τις δήθεν συνέπειες του τροχαίου είτε ως υποτιθέμενα θύματα τροχαίου, να υποβληθούν σε άμεση χειρουργική επέμβαση

Η δράση των επιτήδειων ήταν «πλούσια», αφού ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών όχι μόνο στην Πιερία, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Ημαθία, Φλώρινα και Αττική

Η λεία τους υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ ενώ προσπάθησαν να αποσπάσουν από πολίτες πάνω από 1.200.000 ευρώ

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνολικά 9 αλλοδαπών και 5 ημεδαπών, από τους οποίους 8 άνδρες και 6 γυναίκες μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 19 έως 71 ετών.

 

 

 

 

3

Όσα δεν δώσαμε για θέρμανση τον (ήπιο) Νοέμβριο, προβλέπεται να τα δώσουμε τον «αγριεμένο» Ιανουάριο. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα μας «χτυπήσει» Σκανδιναβικό ψύχος, οπότε προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο… Να θυμάστε ότι η καύση των επίπλων αποτελεί την έσχατη επιλογή.

Μπορεί να μην γίναμε «η Δανία του νότου», αλλά κάλλιστα μπορεί να γίνουμε «η Σουηδία του νότου»!

Βοήθειά μας λοιπόν!

 

 

4

Στην αδελφοποιημένη πόλη του Μάινταλ υπάρχει σήμανση που δείχνει κατεύθυνση (και χιλιομετρική απόσταση) με τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Στην Κατερίνη (δηλαδή 1530 χλμ από το Μάινταλ) αν βρεις πινακίδα που να σε οδηγεί στον προορισμό σου, είναι σαν να έπιασες το τζόκερ. Ίσως για αυτό το έμβλημα της πόλης να είναι η Αγία Αικατερίνη, της οποίας η  βοήθεια είναι απαραίτητη για να μην χαθεί ο επισκέπτης, στο λαβύρινθο του κέντρου…

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.