Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 19-07-2018

 

«Διπλωματικό αριστούργημα» έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς. Αυτό βέβαια, δεν φαίνεται να το συμμερίζονται οι 4.000 περίπου Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν είτε στην επωνυμία, είτε στα προϊόντα τους τον όρο Μακεδονία ή παραγωγό του.

Πολλά μπορούσαν να φανταστούν, αλλά όχι ότι θα έφτανε η στιγμή να συγκροτηθεί μια κοινή επιτροπή (προβλέπεται από τη συμφωνία των Πρεσπών) Ελλάδας-ΠΓΔΜ η οποία θα εξετάσει τέτοια ζητήματα. Όσες από αυτές τις επιχειρήσεις, δεν έχουν κατοχυρώσει το όνομα, κινδυνεύουν να υποστούν μια τεράστια ήττα από ένα… διπλωματικό τερατούργημα!

Αν θέλουν να σώσουν κάτι από το όνομα θα πρέπει να το κατοχυρώσουν σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που θα κοστίσει από 2.000 έως και 8.000 ευρώ!

Ένα τέτοιο «διπλωματικό αριστούργημα» μόνο ένας καλλιτέχνης του βάρους του Κοτζιά θα μπορούσε να σκαρφιστεί!


Συνήθεια τείνει να γίνει η «ακύρωση» ή «ματαίωση» ή «αναβολή» εκδηλώσεων… Μέχρι πριν λίγες μέρες η αφορμή ήταν οι (όντως αλλοπρόσαλες για καλοκαίρι) καιρικές συνθήκες. Ο καιρός ήρθε στα ίσα του και οι αναβολές δεν εκλείπουν για άλλους λόγους…

Τα σχήματα (ανά την Ελλάδα) πολλά, οι καλλιτεχνικές προτάσεις τους πάμπολλες και πλέον μόνο οι «δυνατοί» (ή οι πιο δικτυωμένοι) μπορούν να επιβιώσουν… Αυτο το λες και «ελεύθερο ανταγωνισμό», αρκεί να μην είναι αθέμιτος…

Ο καιρός που η κάθε παλαβή σκηνοθετική άποψη γινόταν παράσταση (και υπήρχε «κοινό» να πληρώνει για «βαριά κουλτούρα») έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Επίσης, πέρασε ο καιρός, που κάποιοι μπορούσαν να υποτιμούν το κοινό της «περιφέρειας» και να κάνουν «αρπαχτές»


Άρωμα ’89 με σκανδαλα και σκανδαλολογία, βλέπουν κάποιοι στις επόμενες εκλογές…

Σιγά το νέο δηλαδή! Ποια εκλογική αναμέτρηση (από το «βρώμικο ‘89» και μετά) δεν είχε την ίδια «μπόχα»;


Ωραία η ανάπλαση στις οδούς Κιλκίς και Αθ. Βασιλειάδη στην Κατερίνη και ακόμη πιο ωραία η πεζοδρόμησή τους! Με μια προϋπόθεση όμως…. Τα δέντρα που φυτεύθηκαν να είναι για τη σκιά πεζών και όχι οχημάτων, καθότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ, πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας, ακόμη και πεζοδρομημένα τμήματά της, να έχουν καταντήσει θέσεις στάθμευσης!

Και όλως περιέργως, αυτές τις «μουτζούρες» τις βλέπουν όλοι εκτός από την αρμόδια υπηρεσία!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ