Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια 19/07/2017

Μετά από 30 χρόνια παραμονής τους στο κέντρο της πόλης, οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) μεταφέρονται (ευτυχώς όχι στον βιολογικό καθαρισμό), αλλά στην Γανόχωρα, στο γκαράζ του Δήμου.
Η Δημοτική αρχή (και προφανώς η διοίκηση του ραδιοφώνου) έκρινε οτι στη Γανόχωρα είναι ο καταλληλότερος χώρος για το 1ο Δημοτικό Ραδιόφωνο που εξέπεμψε σήμα στη χώρα μας.
Εγώ απλά θυμίζω οτι «αντικαθεστωτικές φωνές» μπορεί να συνεχίζει να φιλοξενεί στη συχνότητά του το Ραδιόφωνο και μέσω τηλεφώνου… με τον κίνδυνο πάντα, την επόμενη φορά να μετεγκατασταθεί στον… Άγιο Δημήτριο!
Μπορεί να είναι (πικρή) αλήθεια, το γεγονός οτι είχαμε να δούμε σε δημοτικό συμβούλιο συνάδελφο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κάτι χρόνια, όμως επ’ αυτού δεν ευθύνεται ο συνάδελφος, αλλά η διορισμένη διοίκηση της επιχείρησης, η οποία από την εξωτική Γανόχωρα, θα μπορεί να επιβλέπει (μαζί με τα άλλα καθήκοντά της) και την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων…


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το τοπικό σάιτ neakriti.gr, για την εξέλιξη του εφοριακού στο Ηράκλειο που έλυνε σταυρόλεξο εν ώρα υπηρεσίας, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφαση της περασμένης Τετάρτης έκανε… ομόφωνα δεκτό το αίτημα του «σταυρολεξάκια» υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει προ καιρού, και τον αποσπά στην υπό σύσταση… Ακαδημία Εφοριακών!
Με τόσες ώρες που έγραψε στο σταυρόλεξο εννοείται οτι έπρεπε να αξιοποιηθεί το επίπεδο των Ακαδημαϊκών γνώσεών του.
Και εδώ που τα λέμε, το σταυρόλεξο είναι ένας καλός και έγκυρος τρόπος αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου… Και εξηγούμε σύντροφοι πώς μπορεί να εφαρμοστεί. Κάθε πρωί με το χτύπημα της κάρτας ο υπάλληλος, θα λαμβάνει ένα σταυρόλεξο το οποίο μέχρι το πέρας του ωραρίου θα πρέπει να έχει λύσει. Από το ποσοστό ικανοτήτάς του, θα προκύπτει και το επίπεδό του για το κατά πόσο έχει τις γνώσεις να στελεχώσει καίριες θέσεις του δημοσίου…
Έτσι και η ώρα του υπαλλήλου θα περνάει ευχάριστα και το κράτος θα αξιολογεί αντικειμενικά τα στελέχη του για τις γνώσεις τους. Όσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με ή χωρίς σταυρόλεξο αυτή επαφίεται στον ίδιο τον υπάλληλο, οπότε μικρή σημασία έχει…


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπει ότι για την εξόφληση των φόρων στο γκισέ των τραπεζών η προμήθεια θα καταβάλλεται από τους ίδιους τους φορολογούμενους.
Αν αυτή η πώς την είπαμε «Ανεξάρτητη» Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήταν τόσο «παραγωγική» σε ιδέες για την ενίσχυση και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενδεχομένως να ήμασταν και λίγο καλύτερα.
Αφού το κράτος «έδιωξε» τις πληρωμές από τα γκισέ των εφοριών και τις «φόρτωσε» υποχρεωτικά στα γκισέ των τραπεζών, ήρθε τώρα να θεσπίσει υποχρεωτικό χαράτσι για όσους θα πληρώνουν φόρους στις τράπεζες! Λες και μπορούν να το κάνουν σε κάποια άλλη υπηρεσία!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ