Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 18-09-2018

Δεν είχα καμιά διάθεση (και προφανώς δεν θα έχω και για  κανέναν άλλον υποψήφιο) να σχολιάσω την ομιλία του Βαγγέλη Γερολιόλιου το βράδυ της Κυριακής.

Αλλά, ακούγοντας τη θέση του για «αντίτιμο εισόδου στον Όλυμπο», είναι τόσο ταυτόσημη με αυτήν που πολλές φορές έχω γράψει, που είμαι βέβαιος ότι με… παρακολουθεί και μάλιστα στενά.

«Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα να εισέρχονται χιλιάδες επισκέπτες μέσα στον Εθνικό Δρυμό, χωρίς να πληρώνουν ένα ελάχιστο τέλος εισόδου.

Θυμίζω ότι για την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς υπάρχει εισιτήριο που κοστίζει πέντε ευρώ. Εδώ, για παράδειγμα, ένα συμβολικό εισιτήριο των 50 λεπτών, ως ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την παρουσία φυλάκων που θα έδιναν την αίσθηση ότι το αμπέλι δεν είναι ξέφραγο.

Θα απέτρεπαν την αλόγιστη εγκατάλειψη απορριμμάτων στη χαράδρα του Ενιπέα, θα απέτρεπαν το ανεύθυνο άναμμα φωτιάς, θα απέτρεπαν το κολύμπι στις πηγές που μας υδροδοτούν.

Αξίζουν έπαινο οι ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι που δρουν στην περιοχή, καθώς η δράση τους είναι  ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφύλαξη του βουνού, δεν αρκεί όμως μόνο ο εθελοντισμός στη λύση των προβλημάτων.

Οφείλουν  η πολιτεία και ο δήμος να σταθούν αρωγοί στο έργο τους», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.

Νομίζω, ότι αυτή θα πρέπει να είναι η θέση κάθε υποψήφιου, όχι μόνο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, αλλά και για τους υποψηφίους δημάρχους των υπόλοιπων δήμων της Πιερίας καθώς και για τους υποψηφίους της αντιπεριφέρειας. Με μία προϋπόθεση όμως: Τα χρήματα από την είσοδο να κατευθύνονται στο σύνολό τους για την προστασία του Ολύμπου και μόνο!


Μόνο ως αισιόδοξο μήνυμα μπορεί να εκλειφθεί η πρόθεση αρκετών νεών ανθρώπων να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση και να «εκτεθούν» στα κοινό…

Παρόλα αυτά, το ηλικιακό για την επιλογή ενός συμβούλου δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνη και μία προϋπόθεση, καθότι και σε άλλες περιπτώσεις, έτυχε να πέσουμε στη «λούμπα».

Το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο παίκτης να είναι ομαδικός και κυρίως να μπορούν να αντιληφθούν και οι «συμπαίκτες» του τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στο γήπεδο…


Διαβάζω (στον φίλο μου τον Δημήτρη τον Κεραηλίδη), ότι σκέφτονται στον Πιερικό, να επαναφέρουν το σήμα που είχε η ομάδα όταν ιδρύθηκε το 1961.

Θα πρόκειται για μια ιστορική αποκατάσταση έναντι της «ύβρις» που διαπράχθηκε όταν κάποια στιγμή, ένα (προφανώς) ανιστόρητο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θεώρησε τον «Φοίνικα» (που αναγεννάται από την τέφρα του) χουντικό σύμβολο.

Προχωράτε και καλή τύχη στην ομάδα για το νέο πρωτάθλημα!


Βλέποντας πλειάδα μελών της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία υποψηφίου δημάρχου και γνωρίζοντας ότι υπάρχει (σχετική) απαγορευτική εγκύκλιος από το κόμμα, καταλήγω στην ορθότητα του γνωστού συνθήματος (με μια μικρή παράφραση) «νόμος είναι το δίκιο του στελέχους». Κάποια πράγματα, πέρα ακυρώνονται στην πράξη…


Προτείνω ο υπάιτιος των επεισοδίων για τη μη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου, να τιμωρηθεί με -3 και να «χάσει» το παιχνίδι με σκορ 3-0.

Και αν δεν βρεθεί υπαίτιος, ας τιμωρηθεί με 5 αγωνιστικές η Τούμπα! Όλο και κάποιος οπαδός της ομάδας θα ήταν στην συμπλοκή!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ