Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! (18-09-2017)

Πρεμιέρα το Σάββατο για τα φετεινά «Ολύμπια Εν Δίω» και τα «νταούλια» (όχι των αγορών) της δυσαρέσκειας, ξεκίνησαν (αδικαιολογήτως) να χτυπούν πριν καλά, καλά ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις.
Η βουλεύτρια Μπεττυ Σκούφα ενημέρωσε (με ανοιχτή επιστολή της) οτι δεν θα παραστεί στην εκδήλωση διότι οι διοργανωτές θα έκαμαν το λάθος να τιμήσουν τον Κώστα Κουκοδήμο ως πρώην Ολυμπιονίκη. Έλα μου ντε όμως που ο κ. Κουκοδήμος είναι εκπρόσωπος μιας πολιτικής η οποία σύμφωνα με την βουλεύτρια οδήγησε τη χώρα, εδώ που την οδήγησε;
Πέρα από την πλάκα και επειδή θεωρώ την κ. Σκούφα άνθρωπο με ευφυία πάνω από το μέσο όρο και που δεν θα έκανε κάτι πριν το ζυγίσει καλά, έχω να πω το εξής: Η βουλεύτρια ήξερε πολύ καλά τι έκανε με την επιστολή της. Πρώτα από όλα, έμεινε πιστή στις αρχές της αριστεράς σύμφωνα με τις οποίες ουδείς μπορεί να είναι σπουδαίος ηθοποιός, μουσικός, αρχιτέκτονας, μάγειρας, μπετατζής ή διανοούμενος αν δεν είναι αριστερός. Εσχάτως ούτε μεγάλος αθλητής δεν μπορεί να υπήρξε κάποιος που δεν θήτευσε στην αριστερά, πολύ περισσότερο αν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Παρόμοιο έργο είδαμε και από το «ντου» που δέχθηκε ακόμη και ο Πύρρος Δήμας από συντρόφους της κ. Σκούφα, όταν ο ίδιος υποστήριξε οτι έφυγε από την χώρα λόγω ΣΥΡΙΖΑ.
Το δεύτερο (και πιο σημαντικό) που προκύπτει από την επιστολή, είναι το σαφέστατο μήνυμα όχι μόνο προς τα Ολύμπια Εν Δίω, αλλά και προς κάθε σύλλογο που ενδεχομένως θα προστρέξει στην βοήθεια της βουλεύτριας. Σε άλλη περίπτωση, ποιος ο λόγος να δημοσιοποιηθεί μια «δυσαρέσκεια» η οποία μπορούσε να μεταφερθεί μόνο στους διοργανωτές;
Το μήνυμα προς τα Ολύμπια Εν Δίω είναι «ξεχάστε με». Σαφέστατο και ξεκάθαρο! Το μήνυμα προς τους υπόλοιπους συλλόγους που θα διανοηθούν να πράξουν κάτι παρόμοιο είναι «μη με υπολογίζετε».
Νομίζω πιο ξεκάθαρα και πιο δημόσια δεν θα μπορούσε να το πει η κ. Σκούφα.
Το αν γίνεται ή δεν γίνεται δουλειά σε κάποιον σύλλογο, ενδεχομένως περνά σε δεύτερη μοίρα. Η βουλευτρια δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που κάνει αυτήν την επιλογή. Απλά κάποιοι άλλοι «θεσμοί» (βλέπε περίπτωση Δήμου Κατερίνης και Φεστιβάλ Ολύμπου) μπορεί να μην βοηθούν, αλλά δεν το λένε ή δεν το υπονοούν… απλά, το κάνουν!
Για την ιστορία να αναφέρουμε, οτι στην εκδήλωση (όπου θα τον τιμούσαν) δεν κατάφερε να πάει ούτε ο κ. Κουκοδήμος, ο οποίος εκείνη την ώρα παρακολουθούσε την ομιλία του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.


Την Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, στη συγκεκριμένη διοργάνωση συνάντησε περισσότερο κόσμο από ότι στην ΔΕΘ, η οποία έχει «καταντήσει» ένα πανηγυράκι όπου λίγοι προσεγγίζουν και ακόμη λιγότεροι ενδιαφέρονται.


Δεν ήξερα οτι αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, είχα μείνει με την εντύπωση μετά τον πρώτο αγώνα οτι προκρίθηκε, προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ευχή (τρολάρισμα) που έκανε ευχόμενος στον (αποκλεισμένο από την Ευρώπη ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ) καλή Ευρωπαϊκή πορεία.
Μου φαίνεται εξαιρετικά απίστευτο να μην το είχε πάρει χαμπάρι ο πρόεδρος, οπότε μάλλον ψέμματα είπε. Και στο κάτω-κάτω, καλύτερα να πει ευθαρσώς «ξέρετε εγώ είμαι γαύρος και δεν με νοιάζει ο ΠΑΟΚ», παρά να επιχειρήσει να τα μπαλώσει έτσι…
Και ας μην κρυβόμαστε, ουδείς ΠΑΟΚτσής λυπήθηκε από το τρίμπαλο που έφαγε ο Ολυμπιακός από την Σπόρτιγκ Λισαβόνας ή επειδή ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης ή θίχτηκε από το περιβόητο σύνθημα που είπε ο Ζουράρις στο ΣΚΑΪ για τον Ολυμπιακό…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ