Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 18-02-2020

 

1

Το ήθος που διακρίνει την καλαθοσφαίριση πρέπει να μας διδάξει, με ποιο τρόπο ν’ αντιμετωπίσουμε τις επώδυνες κρίσεις σε άλλους αθλητικούς τομείς, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της κρίσης στο ποδόσφαιρο, τόνισε ο (απερχόμενος) Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την βράβευση αθλητών από τον Σύλλογο Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης.

Δεν θα διαφωνήσω ότι το μπάσκετ «σφύζει» από ήθος, αλλά αδικεί τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες! Είναι τόσοι εκείνοι που μπορούν να διδάξουν ήθος! Εξάλλου σε κάθε ευκαιρία το διδάσκουν (και το λένε και φωναχτά). Ουδείς μπορεί να λησμονήσει τις περιβόητες δηλώσεις προέδρου («μεγάλης») ομάδος, όταν μετά από παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟ (και αφού «φίλαθλοι» της ομάδας του είχαν «φουσκώσει στο ξύλο» ποδοσφαιριστές του αντιπάλου) με στεντόρεια φωνή δήλωνε στα μέσα ενημέρωσης «σήμερα διδάξαμε ήθος»…

 

2

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προέβη ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός, σύμφωνα με τον οποίο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε αναθέσει σε εταιρεία να σχολιάζει αρνητικά παίκτες και προπονητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Πρόκειται για την εταιρεία «13 Ventures», η οποία φέρεται να έχει λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ (ποσό που κατατέθηκε σε έξι δόσεις) κατόπιν εντολής του προέδρου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, με στόχο να «θάβει» παίκτες και προπονητές με «φαρμακερά» σχόλια στα social media!  Την ίδια ώρα, η εντολή που είχε δοθεί στην εταιρεία ήταν να αποθεώνεται στα σχόλια ο Μπαρτομέου και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Κοίτα να δεις πόσο πιο συνετά διαχειρίζονται οι πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων τα οικονομικά τους! Στην Ελλάδα ο πρόεδρος προτιμά (αντί να δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ) να αγοράσει ολόκληρο κανάλι για να «φτιάξει» το όνομά του και να… «ξεφτιλίσει» τον αντίπαλο.

 

3

Πριν από την οποιαδήποτε αντίδραση (της όποιας) τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία δομής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγων, καλά είναι οι «ταγοί» της περιοχής, να δουν τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές (ακόμη και δίπλα τους) που διαθέτουν δομές φιλοξενίας.

Θα πρέπει να σταθμίσουν καλά τα πράγματα πριν «κρεμάσουν στα μανταλάκια» την περιοχή τους, πριν δυσφημίσουν το προϊόν τους και πριν τέλος πάντων βάλουν ένα τεράστιο (και ενδεχομένως καθοριστικό) αυτογκόλ.

Σ’ αυτό πάντως που έχουν απόλυτο δίκιο είναι στην «ποσόστωση» και στον αριθμό προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει μια περιοχή. Παρεμπιπτόντως, πόσοι (εκ των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών) φιλοξενούνται πχ στην Χαλκιδική;

 

4

Την Παρασκευή η ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας, με προσκεκλημένο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

 

 

 

 

5

Στους δρόμους για το «αντιασφαλιστικό» όπως το χαρακτηρίζουν, σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας. Στις καλές εποχές, τέτοια νομοσχέδια, κατέβαζαν κανά 2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους, αναγκάζοντας κυβερνήσεις να κάνουν πίσω ολοταχώς! Το κακό είναι, πως ο «λογαριασμός» κάποια στιγμή θα έρθει και συνήθως όσο μεγαλύτερη η καθυστέρηση (στην πληρωμή του), τόσο μεγαλύτερο το ποσό της οφειλής…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.